Osijekov europski suparnik zabio 10 golova u jednoj utakmici

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 21.06.18. | 15:53

Uvjerljiva pobjeda skromnog kluba iz Moldavije.

Osijek je jučer saznao svojeg protivnika u prvom pretkolu Europske lige i potencijalne protivnike u drugom. Tako će se hrvatski predstavnik u prvom kolu susresti s Petrocub Hincestijem iz Moldavije, a ako prođe trećeplasiranu momčad moldavskog prvenstva, u drugom pretkolu igrat će protiv pobjednika dvoboja Glasgow Rangers – Shkupi (Makedonija).

Jučer smo predstavili prvog Osijekovog protivnika. Radi se o skromnom moldavskom klubu koji je u kratkoj povijesti (1994.) čak sedam puta mijenjao ime, a najveći uspjesi su mu dva naslova prvaka treće moldavske lige. Utakmice protiv Osijeka bit će mu prve europske u 28-godišnjoj povijesti.

> Osijek protiv skromnog kluba koji je 7 puta mijenjao ime

No, da se ipak ne radi o potpuno bezazlenom protivniku Petrocub je dokazao jučer, kada je u osmini-finala kupa Moldavije svladao drugoligaša FC Floresti s 10:2. Ok, moldavski drugoligaš je daleko od ozbiljne ekipe, ali zabiti 10 pogodaka u jednoj utakmici nije lagano zabiti niti lokalnom zadnjeligašu, kamo li ekipi koja igra u drugoj ligi jedne od europskih nacija.

Artiom Puntus zabio je hat-trick, a sedam igrača po jedan pogodak, među njima i Vladimir Ambros, najskuplji igrač momčadi koji prema Transfermarktu vrijedi 450 tisuća eura.

(Foto: FC Petrocub)


Tagovi

Petrocub

Ostale Vijesti