Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Osijek u Gorici želi odmak od Lokosa u utrci za Europu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.04.24. | 08:08

Nakon poraza od Dinama i Rijeke, Rajko Vidović nada se pozitivnom rezultatu u srazu s bivšim suigračem Zoranom Zekićem

U Velikoj Gorici ponovo jedan iz susreta bivših suigrača iz ere Kamen Ingrada. Rajko Vidović na klupi Gorice dočekat će Zorana Zekića iz Osijeka. Do prije nekoliko kola ovo bi bila borba za četvrto mjesto i izlazak u Europu, ali loša serija domaćina u potpunosti je izbacila Goricu iz te utrke dok se Osijek tuče s Lokomotivom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Domaćin ima nešto lakši ispit nakon sudara i poraza od Dinama i Rijeke, dok je Osijek imao tri trijumfa u nizu na gostovanjima da bi u prošlom kolu pomalo neočekivano poražen od Istre na svojoj Pampas Areni.

"Do isključenja Bralića bili su dominantna momčad. Trebaju im bodovi za Europu, ali utakmica je bitna i za nas", naglasiti će Rajko Vidović koji je morao dosta mijenjati uoči ove utakmice. Zbog tri žuta kartona suspendiran je Josip Mitrović a zbog ozljeda nema Krizmanića, Matavža, Ndockyta... Unatoč tome, Vidovića ne napušta optimizam. Na Rujevici je vidio neke stvari s kojima je zadovoljan, na nekim drugima je radio ovaj tjedan. Svjestan je kako Zekić dosta "kemija" oko sastava i formacija ali naglašava da je spreman za sve.

"Pripremali smo se i vjerujem da ćemo znati odgovoriti na sva tri načina njihove igre", poruka je iz Turopolja.

S druge strane, poraz od Istre malo je utjecao na dobro raspoloženje koja su generirale tri pobjede s gostovanja.

"Poraz nas je bacio nazad. I to gadno", konstatirao je Zoran Zekić koji se nada pozitivnom rezultatu u Velikoj Gorici pa uz eventualan posrtaj Lokomotive protiv Rijeke da njegova momčad odmakne malo u toj borbi za Europu i oslobodi se pritiska.

"Europa ne bi trebala biti pritisak za moje igrače već motiv više", jasan je trener Osijeka koji u ovom dvoboju ne računa na Bralića i Lovrića koji su kartonirani. Od ranije nema vratara Malenice, Fućka, Barešića i Branštetera. Za očekivat je Mkrtčjana od prve minute u zadnjoj liniji, Prekodravca u tandemu s Nejašmićem na sredini odnosno Bukvića i Matkovića na krilnim pozicijama.

Utakmica u Velikoj Gorici počinje u 17 sati. Sudit će je Fran Jović (Zagreb) uz asistenciju Hrvoja Radića (Split) i Anto Marića (Zagreb). Četvrti sudac je Ante Jurić (Split). VAR je Ante Čuljak (Zagreb), AVAR: Ivan Starčević (Bjelovar).

OČEKIVANE POSTAVE:

Gorica (4-1-4-1): Banić - Majstorović, Maloča, Leš, Štiglec - Mrzljak - Kapulica, Pršir, Soldo, Rukavina - Vujnović

Osijek (4-2-3-1): Kolić - Guedes, Duarte, Mkrtčjan, Jurišić - Nejašmić, Prekodravac - Bukvić, Pušić, Matković - Mierez



Tagovi

NK OsijekOsijekHNK GoricaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti