Osijek svladao Hajduk u Gradskom vrtu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 25.08.19. | 21:57

Borbenu utakmicu presudio gol Mancea.

Hajduk je bolje otvorio utakmicu i već je u 4. minuti imao veliku prigodu, no Ivušić i vratnica spašavaju domaćine. U 9. minuti Jairo proigrava Eduoka, koji je silovito potegnuo, ali lopta pogađa Škorića.

Nije se dugo čekalo na odgovor Osijeka, koji prvu priliku propušta u 13. minuti. Hajduk je izgubio loptu, a domaćin se sjurio u kontru. Pilj je uposlio Mancea, koji zaobilazi vratara Ljubića, no pogađa vanjski dio mreže. Novu priliku u 31. minuti upropastila je osječka devetka, ponovno je Hajduk izgubio loptu, Marić ostavlja za Mancea, ali golman Bilih izlazi kao pobjednik.

Međutim, samo tri minute poslije Osijek kapitalizira svoju bolju igru te preko Mancea dolazi u vodstvo. Dolček je pokušao prodrijeti do Osječkog kaznenog prostora, ali je izgubio loptu, sjajno je reagirao Šorša, koji je povukao kontru i vratio povratnu loptu za Riječanina u  bijelo - plavom dresu, a on iz treće situacije matira vratara gostiju za 1:0.

Do kraja poluvremena smo još vidjeli priliku Bočkaja, ali se rezultat nije mijenjao te se na odmor odlazi vodstvom domaćina 1:0.

Početkom drugog poluvremena gosti su pokušavali pritisnuti domaćine, koji su se bazirali na kontra napade. Prvu veliku priliku u drugom djelu je imao Osijek, Marić je poslao centaršut na Mancea, ali Simić presjeca loptu i zamalo matira svog vratara. U 68. minuti sjajna prilika za Hajduk, Bili su izveli korner, a u skoku je najviši Nejašmić čiji udarac uz puno muke brani Ivušić.

Nejašmić je ponovno u 74. minuti bio blizu pogotka, Hamza je izveo skraćeni korner, a Hajdukov veznjak neometan s par metara pogađa obrambenog igrača.

U 80. minuti Kleinheisler je izvozao obranu gostiju, vratio povratnu loptu u peterac, ali ona nije našla domaćeg igrača. Samo pet minuta kasnije Marić propušta zaključiti utakmicu, sam se izborio za udarac, ali je obrana gostiju odbila loptu u korner.

Jradi je u 87. minuti uputio opasan udarac, ali Škorić kapetanski postavlja glavu i spašava domaći gol. Samo dvije minute sjajna prilika za Marića, Bočkaj je iznio loptu sa svoje polovice, uposlio osječkog napadača, koji je otišao previše sa strane pa njegov udarac ne završava u golu. Do kraja smo vidjeli dva izgledna slobodnjaka s obje strane, no rezultat se nije mijenjao te je Osijek slavio rezultatom 1:0.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Antonio Mance

Ostale Vijesti