Osijek protiv skromnog kluba koji je 7 puta mijenjao ime

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 20.06.18. | 14:37

Lagana prepreka za hrvatskog prvoligaša.

Petroclub–Condor Sarata-Galbena, Spicul Sarata-Galbena, Petrocub Spicul Sarata-Galbena, Petrocub Condor Satara-Galbena, FC Hincesti, Petrocub Sarata-Galbena, Rapid-2 Petrocub i konačno Petrocub Hincesti imena su moldavskog kluba osnovanog 1994. u malom selu Sarata-Galbene (populacije 4.822 stanovnika) koji svoje utakmice igra u obližnjem gradu Hincestiju (12.491 stanovnik) smještenom u samom središtu male istočnoeuropske države.

> Osijek saznao protivnika u prvom pretkoklu Europske lige

Najveći uspjeh za Petrocub su dva naslova treće moldavske lige (2005. i 2014.), te treće mjesto prošle sezone kojim su izborili povijesni plasman u Europsku ligu. Tako da će im NK Osijek svakako ostati zapisan u povijesnim almanasima kao klub protiv kojega je mali klub iz Moldavije odigrao svoje prve europske utakmice.

U ovogodišnjem prvenstvo (moldavsko prvenstvo igra se u ritmu proljeće-jesen) Petrocub je treći s 11 bodova manje od vodećeg Šerifa, za kojim su prošle godine zaostajali 19 bodova (a imali su samo 12 bodova više od posljednjeg Spicula).

Ukupna vrijednost Petrocuba prema Transfermarktu iznosi 3.95 milijuna eura, a najskuplji igrač je povremeni reprezentativac Vladimir Ambros koji vrijedi 450 tisuća eura.

(Foto: FC Petrocub)

 


Tagovi

Petrocub

Ostale Vijesti