Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek na Rujevici bez ključnog braniča, možda ga nema niti na Maksimiru

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.04.22. | 11:09

Utakmica istine za momčad Nenada Bjelice.

Danas je u prvom planu derbi između Hajduka i Dinama na Poljudu u sklopu zaostale utakmice 9. kola 1.HNL. Ta utakmica nije bitna samo za Bijele i Plave, već i za Bijelo-plave. Naime, Osijek se na prvenstvenoj tablici situirao između Dinama i Hajduka i danas navija za pobjedu domaćina ili najmanje remi kako Dinamo ne bi pobjegao Bjeličinom sastanku na (gotovo nedostižnih) pet bodova prednosti.

U slučaju da Dinamo ne pobijedi Hajduk, Osijek će do kraja prvenstva držati sve u svojim nogama. S pet pobjeda u preostalih pet utakmica, Osijek će osvojiti naslov. No, kako je to Tomislav Globan lijepo sažeo, 'jedini problem je što u tih pet kola (Osijek, op.a.) igra u Rijeci, Maksimiru i Velikoj Gorici'.

S jednim okom na derbiju, a drugim na pripremi utakmice na Rujevici, Nenad Bjelica je primio novu negativnu vijest. Pouzdani branič Osijeka, koji je na zimu stigao iz Dinama i koji ima dugačku povijest s Bjelicom, Marin Leovac zadobio je rupturu lista i vjerojatno će iduća tri tjedna biti izvan kadra prve momčadi. Prema tome, ne bi ga trebalo biti u kadru za dvoboj protiv Rijeke na Rujevici, protiv Istre na Gradskom vrtu, a u momčad bi se mogao vratiti tek za derbi protiv Dinama na Maksimiru. Iako je i za tu utakmicu - koja bi mogla odlučivati o prvaku - Leovac za sada upitan.

Leovac je za Osijek odigrao sedam utakmica, od čega pet od prve minute. U posljednje vrijeme ustalio se u prvih 11 Bijelo-plavih, a u tri utakmice u kojima je igrao Osijek je upisao tri pobjede uz samo jedan primljeni pogodak.

Izoastanak igrača s iskustvom osvajanja titule, uz ranije ozljede Karla Bartoleca i Mile Škorića mogle bi biti nepremostive preprepreke za Bijelo plave u nastojanju da stignu do povijesnog naslova prvaka države. Poziciju Leovca trebao bi protiv Rijeke zauzeti Jevgen Čeberko.



Tagovi

NK OsijekHMNK RijekaHNK RijekaRijekaMarin Leovac

Ostale Vijesti