ANTONIO BRONIC/Action Images
ANTONIO BRONIC/Action Images

Osijek na Gradskom vrtu juriša na Bugare (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.08.21. | 09:34

Zahtjevan ali ne i nedostižan zadatak je pred momčadi Nenada Bjelice

Misija teška, ali ne i nemoguća, čeka Osijek večeras na Gradskom vrtu u 21.15 sati. Dostići dva gola zaostatka iz prve utakmice protiv bugarskog CSKA Sofija neće biti nimalo lagan zadatak. Naročito jer Bijelo-plavi nikad u svojoj povijesti nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice. Prošlotjednih 4:2 za CSKA izgledalo je i zvučalo ružno za momčad Nenada Bjelice, gol Topčagića u završnici probudio je nadu da uzvrat u Gradskom vrtu neće biti formalnost. Bilo bi još lakše da je na snazi ostalo pravilo o golu u gostima, tada bi 2:0 ili 3:1 značilo prolazak dalje, sada pobjeda od dva razlike donosi produžetke. Osječani to sigurno mogu ostvariti, ali morat će igrati znatno bolje nego prošlog četvrtka.

"Nemamo što izgubiti pa ćemo ići na sve ili ništa, bez kalkulacija. Uz podršku s tribina vjerujem da svakom protivniku možemo zabiti dva gola. U Bugarskoj nismo bili na svojoj razini pa vjerujem da ćemo u uzvratu pokazati pravo lice", rekao je među ostalim Nenad Bjelica između dvije utakmice protiv CSKA.

(2.00) Osijek (3.90) CSKA Sofia (4.10)

Istina je da Osječani mogu bolje od onog što su prikazali u Sofiji, dosta su griješili i djelovali neorganizirano. Što je potpuno atipično za momčadi koje vodi Bjelica. Međutim, nešto će se pitati i Bugare, legiju stranaca sa stadiona Balgarska armija. CSKA je opasan u napadu, vjerojatno se na Gradskom vrtu neće isključivo braniti. Iz Sofije se emitira optimizam, uvjereni su da će bez većih problema obraniti 4:2 iz prve utakmice. Smatraju da imaju dovoljno iskustva i kvalitete da izdrže sve potencijalne nalete domaćih. Već su protiv Osijeka bili na sličnom iskušenju prije samo dvije godine, nakon što su slavili u Sofiji s 1:0 poraženi su istim rezultatom na Gradskom vrtu, ali su bili spretniji u udarcima s bijele točke.

Večerašnja utakmica sigurno će biti uzbudljiva, Osijek mora jurišati po dva gola za produžetke. Međutim, to ne znači da će bezglavo srljati, 90 minuta je dosta vremena za postići dva gola. Bude li energija, agresivnost i motivacija na visokoj razini. U što ne sumnjamo, sigurno su Osječani nešto naučili iz prve utakmice.

Što se tiče igračkog kadra, na raspolaganju Bjelici zbog lakših ozljeda neće biti Fiolić i Topčagić. Za očekivati je da će u početnoj postavi zaigrati Bočkaj i Hiroš, dvojac koji dobro igra kad im se pruži prigoda.

CSKA po najavama iz Bugarske neće puno mijenjati, trener Mladenov vjeruje postavi koja je slavila u prvoj utakmici.

Utakmica u Gradskom vrtu počinje u 21.15 sati, a sudi je četvorka iz Škotske predvođena glavnim sucem Donom Robertsonom.


Očekivane postave:

OSIJEK: Ivušić – Miloš, Škorić, Lončar, Bočkaj – Jugović, Žaper – Hiroš, Kleinheisler, Bohar - Mierez


CSKA: Busatto – Turitsov, Mattheij, Antov, Mazikou – Youga, Geferson, Carey – Bai, Caicedo, Wildschut


Piše: Vedran Pavičić


Tagovi

OsijekCSKA SofijaKonferencijska liga

Ostale Vijesti