Osijek je pred 15 tisuća svojih navijača kapitulirao na Gradskom vrtu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.08.17. | 22:35

Minimalne šanse za prolaz u uzvratu.

Osijek nije uspio pred ispunjenim Gradskim vrtom doći do pozitivnog rezultata protiv Austrije iz Beča koja je na kraju slavila 2:1. Osijek može žaliti za 20. minutom, kada su pri rezultatu 1:0 imali jedanaesterac, ali je Borna Barišić pogodio stativu.

Do tog trenutka Osijek je bio bolja momčad na terenu, no nakon promašenog penala, Austrija je bila bolja momčad, zasluženo je preokrenula rezultat, a mogla je i uvjerljivije slaviti čime bi definitivno riješili pitanje putnika u Europsku ligu.

Ispunjeni Gradski vrt sjajnom koreografijom priredio je paklenu „dobrodošlicu“ gostima iz Beča. Osijek je u takvoj atmosferi jako dobro ušao u utakmicu, prijetio je ponajviše preko bokova, a u 15. su Bijelo-plavi stigli do zasluženog vodstva! Dymitri Lopa je dodao Muzaferu Ejupi koji je pobjegao gostujućoj obrani i rutinski zabio za vodstvo domaćina.

Dvije minute kasnije sreća je pomazila Osijek. Tarkan Serbest je odapeo sa 17 metara i zatresao gredu. Svega minutu kasnije Osijek je dobio penal. Abdul Kadiri Mohammed je u kaznenom prostoru srušio Tomislava Šoršu i Deniz Aytekin je pokazao na bijelu točku. Nažalost po domaćine, Borna Barišić nije bio precizan, već je iz kaznenog udarca pogodio stativu.

Umjesto 2:0 za Osijek, na semaforu je pet minuta kasnije pisalo 1:1. Dominik Prokop je asistirao Christophu Monscheinu koji je s desne strane ušao u kazneni prostor domaćina i odličnim udarcem pogodio za izjednačenje.

Nakon iznimno dinamičnih i sadržajnih prvih 45 minuta, utakmica se primirila. Do kraja poluvremena Austria je bila prividno bolja momčad na terenu, ali bez konkretnih prigoda.

Zekić je na odmoru u svlačionici ostavio Milovana Petrovikja, a u igru je ušao Domagoj Pušić. Osijek je dobro otvorio nastavak utakmice, zaprijetio je preko Ejupija i Šorše, ali je Austria u 60. stigla do drugog pogotka na utakmici i preokreta.

Kapetan gostiju Raphael Holzhauser sjajno je izveo slobodni udarac s 20 metara i neobranjivo pogodio za vodstvo svoje momčadi. Razdoblje od 60. do 70. minute je bilo iznimno dinamično i sadržajno.

Austria je minutu nakon primljenog pogotka mogla doći na korak do plasmana u Europsku ligu, ali su Felipe Pires i David De Paul u istom napadu propustili dvije stopostotne šanse. Potom je na suprotnoj strani dobru prigodu propustio Eros Grezda, a odličnu prigodu za novi pogodak gostiju u 69. nije iskoristio Monchein.

Zekić je potom izvadio Grezdu i Benedika Mioča, a uveo Antonia Peroševića i Nikolu Jambora. Međutim, promijene nisu urodile plodom. Osijek je do kraja utakmice imao jalovu prednost i Austria s velikim kapitalom iščekuje uzvratnu utakmicu koja se za tjedan dana igra u Beču.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Austria Beč

Ostale Vijesti