Vjran Žganec-Rogulja/Pixsell
Vjran Žganec-Rogulja/Pixsell

Osijek golčinom Bohara slavio u Koprivnici (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 31.10.20. | 16:57

Slovensko pojačanje počinje isplaćivati dividende.

Osijek je kao gost svladao s 1:0 Slaven Belupo u Koprivnici u sklopu 10. kola Prve HNL.

Prvih petnaestak minuta bijelo-plavi su bili konkretniji, imali su poluprijetnje preko Pilja i dva puta Ljubića.

No ostatak prvog poluvremena pripao je u najvećoj mjeri Slavenu. U 25. minuti je nakon kornera Glavčića skoro zaprijetio Boakye, no nije najbolje glavom u dobro situaciji zahvatio loptu.

Četiri minute kasnije opet je Boakye imao dobru situaciju, a u 31. minuti po prvi puta prijeti Glavčič izravno iz slobodnog udarca, no bio je za malo neprecizan.

I nakon što su domaćini bili bolji u prvom poluvremenu, Osijek je bio taj koji je došao prvi do vodstva, praktički odmah nakon povratka s pauze.

Gosti su iznudili slobodan udarac iz opasne zone, sa 17 metara blago iskosa. Idealno za dobrog pucača prekida, a da spada u tu kategoriju dokazao je Osijekovo nedavno pojačanje Damjan Bohar. Slovenac je loptu smjestio u same suprotne rašlje za 0:1 u 47. minuti pri čemu je Filipović na golu bio potpuno nemoćan.

Odlično izveden slobodan udarac pogledate ovdje.


U 55. je minuti je Slaven zaprijetio na sličan način, koji i sâm ima dobrog pucača u svojim redovima. Nemanja Glavčić pucao je iz slobodnog udarca, dosta dalje nego Bohar prethodno, ali Ivušić je krajnjim naporom iščupao loptu ispod prečke i spriječio domaćina od ekspresnog rezultatskog povratka.

Nakon što je korner izveden, došlo je do situacije u kojoj je Mierez srušio Van Bruggena. Sudac Matoc dugo je gledao VAR, ali na kraju donio odluku kako ta situacija nije bila vrijedna dodjeljivanja najstrože kazne.

U 64. je minuti Osijek nakon jedne greške veznog reda Slavena složio kontru i probao zaprijetiti, no Van Bruggen je u zadnji čas blokirao udarac. Nakon kornera je došlo do još jedne opasne situacije pred golom Filipovića, no obrana Koprivničana je se i u ovoj situaciji izvukla.

69. minuta donosi situaciju u kojoj je Igor Silva, kojeg je Osijek uspio zadržati u prijelaznom roku, ispred Krstanovića spriječio praktički siguran gol izbacivši prsima loptu u korner.

U 85. minuti opet su domaćini zaprijetili iz slobodnog udarca kojeg je izborio Ivan Krstanović, no ovaj put je prijetnja završila ravno u rukama Ivušića.

U 89. minuti je Krstanović iz teške situacije pucao glavom u kut Ivušićevog gola, no čuvar mreže Osijeka i to je ukrotio.

Prijetnje domaćina do kraja utakmice nisu urodile plodom, i momča Nenada Bjelice nosi sa sobom sva tri boda. Sad je na 16 bodova na trećem mjestu koliko ima i drugoplasirana Gorica, dok je Slaven ostao na 11 bodova, dovoljno za peto mjesto u ovom trenutku.

 


Tagovi

HNLOsijekSlaven BelupoDamjan Bohar

Ostale Vijesti