Borna Jaksic/PIXSELL
Borna Jaksic/PIXSELL

Osijek dominirao, navijači protestirali, a Varaždin se s još jednog teškog gostovanja vraća s bodom

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 22.09.23. | 19:45

Gledali smo vrlo uzbudljiv dvoboj na otvaranju 9. kola.

U prvom dvoboju 9. kola Hrvatske nogometne lige, Osijek i Varaždin remizirali su 1-1. Bio je to dvoboj u kojem je Varaždin kaznio slabiji ulazak domaćina u susret, a u nastavku dvoboja gledali smo dominantnu igru igrača pod vodstvom Stjepana Tomasa. Ipak, više od izjednačujućeg pogotka nisu uspjeli ostvariti, tako da od velike statističke prevlasti neće imati previše razloga za zadovoljstvo. Ovim remijem Osijek je produžio niz bez pobjede na četiri utakmice. Tri boda na istoku Hrvatske nisu se slavila od 20. kolovoza, dok je Varaždin nastavio s odličnom formom te su, nakon Rijeke na Rujevici, s još jednog teškog gostovanja otišli s bodom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmica je počela dosta uspavano. Nijedna od momčadi nije preuzela nešto veći rizik i uglavnom se igralo po sredini terena. Prvi udarac prema golu vidjeli smo u 14. minuti i odmah je urodio plodom za gostujuću momčad. Iako nije bio ni asistent ni strijelac, Igor Postonjski ima goleme zasluge za pogodak. Fenomenalnom loptom izbacio je u prostor Vukčevića, on lijepo probio uz gol-aut liniju i povratnom loptom u srcu 16-erca pronašao Agona Elezija, koji je matirao Malenicu.

Loša igra na otvaranju dvoboja, kao i primljen pogodak, natjerao je Kohortu na glasno negodovanje i povike kontra klupske uprave.

Prvu prigodu Osijek je imao tek u 22. minuti. Zapravo, bio je to njihov prvi ozbiljniji dolazak u protivničku trećinu. Izborili su korner, Omerović je ubacio na drugu vratnicu prema Caktašu, koji spušta i vraća u sredinu. Tamo se našao te iz okreta tukao Andre Duarte, ali prohujalo je pored desne vratnice.

Na ulasku u 24. minutu Pilj je lijepo uposlio Mitrovskog, koji s 12-13 metara puca pored vratnice. Dovoljno za novu porciju negodovanja s tribina solidno ispunjene Opus Arene.

Oliver Zelenika prvu intervenciju čekao je do 33. minute. Caktaš je solidno pucao s 15-ak metara, ali bilo je to dovoljno tek da zagrije varaždinskog čuvara mreže.

U 35. minuti velika prilika za Osijek. Bukvić je lijepo podvalio za Miereza koji se našao oči u oči sa Zelenikom, ali vratar gostiju izašao je kao pobjednik te je obranio pokušaj argentinskog napadača. Dvije minute potom, Postonjski je odapeo bombu s više od 20 metara. Lopta je išla nedaleko Malenice, koji nije najsretnije odbio. Prvi je na loptu natrčao Elezi i pospremio u mrežu, ali je za pola koraka bio u nedozvoljenoj poziciji.

Novu sjajnu intervenciju Zelenika je upisao u 42. minuti. Drambajev je odlično centrirao, Mierez nadskočio čuvara i vrlo dobro pucao, no Zelenika majstorski spašava Varaždin i otklanja posljednju opasnost pred svojim vratima u prvom poluvremenu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

U nastavak susreta treneri su ušli s početnim snagama, a vrlo brzo domaći igrači nastavili su nizati prigode. Već u 47. minuti Omerović vrlo opasno puca s 18 metara, otišlo je oko pola metra pored desne vratnice.

Nizali su domaćini napade, prijetili sa svih strana, imali pregršt kornera. I upravo je jedan od niza ubačaja iz kuta, čak 12. po redu i to tek u 54. minuti donio poravnanje. Gosti nisu uspjeli očistiti nakon ubačaja, lopta je pala pred Ramona Miereza koji s 5-6 metara nije imao težak posao te je pospremio loptu pod gredu.

Nakon postignutog gola, Osijek je nastavio s inicijativom i pritiskom, ali uz dosta manje prigoda te se igra malo primirila. Uslijedilo je oko 20 minuta zatišja, a potom su gosti umalo vratili vodstvo. Nakon povratne lopte Škaričića, Postonjski je sjajno pucao s 13-14 metara, lopta je išla u gornji lijevi kut domaćih vratiju, ali obrana Marka Malenice bila je spektakularna! Definitivno će ući u izbor za jednu od najboljih obrana sezone!

Brojne izmjene, posebno u domaćem sastavu, nisu donijele promjenu ritma, tako da se u završnicu utakmice ušlo bez promjene rezultata. Osijek je, konačno, nakon poduže stanke, kreirao opasnost pred vratima Zelenike u 88. minuti. Nije to bila organizirana akcija, već sjajan udarac Ivana Fiolića iz daljine, ali lopta je prohujala vrlo blizu lijeve vratnice. Bila je to posljednja ozbiljnija prijetnja Osječana, koji u četiri minute sudačke nadoknade nisu uspjeli doći do pogotka kojim bi prekinuli crni niz bez pobjede, koju čekaju od 20. kolovoza.

Osijek – Varaždin 1-1

Stadion: Opus Arena

Strijelci: 0-1 Elezi (14., Vukčević), 1-1 Mierez (54.)

Žuti kartoni: Bukvić, Pušić, Manev (Osijek)

Glavni sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina), pomoćnici: Ivan Mihalj (Velika Gorica), Vedran Đurak (Sveti Ivan Zelina), četvrti sudac: Toni Dadić (Zagreb), VAR: Ante Čuljak (Zagreb), AVAR: Jerko Crnčić (Vrbovec).

Osijek (4-1-4-1): Malenica – Renan Guedes, Manev, Duarte, Drambajev (72. Gržan) – Brlek (81. Nejašmić) – Bukvić (81. Fiolić), Caktaš, Garmaš (62. Pušić), Omerović (72. Lovrić) - Mierez

Varaždin (4-3-3): Zelenika – Vukčević (74. Škaričić), Jelenić, Pellumbi, Boršić – Pilj (89. Mištrafović), Postonjski, Elezi (56. Marina) – Mitrovski (89. Vuk), Brodić, Drožđek (74. Banovec)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLNK OsijekOsijekNK VaraždinVaraždin

Ostale Vijesti