Osasuna nadomak eurozone, Valladolid pobjegao iz magareće klupe

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.11.19. | 18:05

Kiša golova u Pamploni.

Valladolid je svladao je Mallorcu našeg Ante Budimira s 3:0 u prvoj današnjoj utakmici Primere, te tako malo ''došao do daha'', odvojivši se na čak osam bodova od Celte koja je prva zoni ispadanja.

Za 1:0 pogodio je Fernandez odličnim udarcem glavom nakon jednako lijepo izvedenog kornera od strane Michela s desne strane.

2:0 je došlo nedugo nakon povratka s pauze, u 50. minuti. Zbunjenost domaće obrane dovela je do prekršaja vratara Mallorce u kaznenom prostoru, a s bijele točke precizan je bio Turčin Enes Unal.

Duboko u sudačkoj nadoknadi vidjeli smo gol za konačnih 3:0. Odlično je izdaleka pucao Sandro Ramirez i u četvrtoj minuti nakon standardnih 90 upisao se u listu strijelaca.

Villareal i Athletic Bilbao odigrali su dosadnih 0:0, ali je jubilej obilježio legendarni Santi Cazorla, koji je odigrao svoju 300. utakmicu u jednoj od najjalčih liga svijeta.

 

No zato je u Pamploni bilo golova gdje je domaća Osasuna svladala Alaves s 4:2.

U rasponu od sedam minuta vidjeli smo tri gola. Najprije u 20. Garcia nakon lijepe akcije po desnoj strani dočekuje prizeman ubačaj i iz neposredne blizine dovodi domaćina u vodstvo.

Potom u 26. Chimy Avila hvata jedan odbijeni centaršut, te ljevicom sa samog ruba šesnaesterca silovito zabija u donji kut gola gostiju za povećanje vodstva.

No tek što se krenulo s centra, u 27., Laguardia odlično reagira na jednu ''svijeću'' Aguirregabirije i ekspresno smanjuje vodstvo, te je sada 2:1.

Ipak, na odmor se odlazi s dva razlike. Duboko u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, čak u šestoj njenoj minuti, sudac Munera sankcionira jedno igranje rukom gostiju nakon centaršuta i označava najstrožu kaznu. Nju u 3:1 pretvara Roberto Torres.

U drugom poluvremenu već 51. minuta donosi novi jedanaesterac, ovaj put za goste. Lopta je ubačena prizemno u kazneni prostor gdje domaćini ruše napadača gostiju, te je opravdano pokazano na bijelu točku. S nje vodstvo još jednom smanjuje Perez.

No nedugo zatim, već u 55. minuti, glavni arbitar po treći put dosuđuje jedanaesterac. Novo igranje rukom, prilično trivijalno i bespotrebno, u konačnih 4:2 s bijele točke pretvara  Villar. Osasuna je sad na 18 bodova, s čim je samo na bid manje od Real Sociedada, koji svoju utakmicu 12. kola igra navečer protiv Granade.

Sve utakmice:

Valladolid – Mallorca 3:0 (Fernandez 40', Unal(11m) 50', Ramirez 90+4')

Villareal – Athletic Bilbao 0:0

Osasuna – Alaves 4:2 (Garcia 20', Chimy Avila 26', Torres(11m) 45+6', Villar(11m) 55'/ Laguardia 27', Perez(11m) 51')

Celta Vigo - Getafe 0:1 (Kenedy 37')

Leganes - Eibar 1:2 (En Nesyri 6'/ Charles 17', Kike 84')

Granada - Real Sociedad 1:2 (Vadillo 36'/ Portu 21', 89')

(foto: Reuters)


Tagovi

PrimeraOsasunaValladolidMallorcaAlavesAnte Budimir

Ostale Vijesti