Nel Pavletić/Pixsell
Nel Pavletić/Pixsell

Preokret: Southampton došao po Oršića, ali Dinamo nije prihvatio ponudu, zasad nema dogovora!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.01.23. | 17:05

Oršić je ostao u Zagrebu, nije došao na pripreme u Istru, što je bio signal da je dogovor blizu. No, pregovori su ipak zapeli, čeka se novi pokušaj Engleza

Mislav Oršić nije došao s momčadi na pripreme u Rovinj! Nakon Ademija i Mišića, koji su u Zagrebu ostali zbog viroze, ostao je Čačić i bez Oršića, koji je sasvim zdrav. No, jasno je koji je razlog, on je ostao u Zagrebu zbog razgovora oko transfera. To je još jedan očiti signal da je najbolji Dinamov igrač i strijelac gola za broncu na SP-u blizu odlaska iz Maksimira. Southampton je čak stigao u Zagreb, sam igrač, navodno, već je dogovorio svoje uvjete s klubom i dao do znanja da bi volio otići, očekivalo se da će s ljudima iz Southamptona put Engleske. A informacije koje smo dobili od engleskih kolega išle su uglavnom u smjeru da Oršića očekuju već tijekom tjedna na liječničkom pregledu. No, navečer ipak nije došlo do dogovora klubova, Englezi su u Maksimiru dobili odbijenicu. Dinamo nije prihvatio ponudu, ne radi se samo o iznosu, već i o dinamici plaćanja, koja je nekad i važnija od samog iznosa. I, što sad? Trenutno ništa, čeka se nova ponuda Southamptona, ako ga doista žele kupiti, onda će to učiniti, onda im ta razlika u cijeni i Dinamovim uvjetima ne bi trebala biti problem. Takav je epilog i dalje izvjestan, ali, tko zna što nosi sutra, uostalom, sam Oršić već sigurno puše i na hladno. Jer, lani je isto tako bio blizu Burnleyja pa je na kraju ostao u Dinamu. Tada su mu u Maksimiru obećali da mu neće raditi probleme ako idući put dođe zadovoljavajuća ponuda iz Premiershipa i da će mu omogućiti odlazak. No, čini se da je ova ponuda ipak preniska da bi zadovoljila klub. Inače, spominju se svote između šest i osam milijuna eura, za bilokoji klub u Engleskoj to doista nije visoka svota.

Inače, Southampton je u sličnoj situaciji u kojoj je lani bio baš Burnley. Posljednji na ljestvici Premiershipa, s realnim izgledima da dogodine zaigra u nižem rangu. No ipak, za razliku od Burnleyja, Southampton ima i puno veće izglede za ostanak, razlike pri dnu su vrlo male i klub u Oršiću, specijalistu za bacanje engleskih klubova u blato, svojevrsnog spasitelja. Također, Southampton je za razliku od Burnleyja ipak tradicionalno veći klub, po statusu premierligaški i klub u kojemu su igrali mnogi poznati igrači, poput Dejana Lovrena ili Virgila van Dijka. Southampton bi i za Oršića sigurno bio veći izazov nego Burnley, zato i ne želi propustiti ovu priliku, on je već prihvatio transfer. No, dogovora klubova još nema.



Tagovi

GNK DinamoMislav OršićSouthampton

Ostale Vijesti