Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Oršić, Ivanušec, Perišić... Najjača pozicija u momčadi postaje problem! Zar nikad ne možemo mirno kroz kvalifikacije?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 20.09.23. | 15:05

Kad je sve izgledalo idealno nakon šest bodova u rujnu, Hrvatsku su počeli stizati problemi. Perišićeva ozljeda je doista grozna vijest, ali nije jedina

Kao da je negdje zapisano da Hrvatska ne može mirno, bez stresa doći do velikog natjecanja. Kad smo zaključili da je rujanska akcija sa šest bodova protiv Latvije i Armenije odrađena savršeno i da u listopadu protiv Turske i Walesa možemo već izboriti Europsko prvensto čak dva kola prije kraja, kad smo se složili da Hrvatska izgleda ozbiljno, sigurno i dominantno, stigle su loše vijesti! Prvo onaj cirkus oko zastave sa slovom 'U' na Rujevici, zbog koje Hrvatskoj prijeti prazna Opus Arena protiv Turaka, ali, ajde... Ne bi bilo prvi put, snaći ćemo ako će trebati. No, onda je Zlatka Dalića udario grom s neba, teška ozljeda Ivana Perišića na treningu, ligament koljena, operacija, pauza najmanje do kraja sezone. Grozna vijest, Perišić je u reprezentativnom dresu igrao sjajan nogomet, on je jedna od osovina Hrvatske, s 34 godine na leđima kao da je mladić, ubojit, nezadrživ i uvijek u prvim redovima. Kakav udarac za Dalića i Hrvatsku, baš kad je sve krenulo kak treba...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Na lijevom smo krilu sjajno pokriveni, ali desno je uvijek problematično", donedavno je bila mantra, s kojom se slagao i Zlatko Dalić, jer bila je to uistinu pozicija na kojoj smo imali jake adute. Uz neprikosnovenog Perišića, igrao je tamo i Mislav Oršić, u zadnje vrijeme sve je važniju ulogu u reprezentaciji imao i Luka Ivanušec. Koji je, doduše, protiv Latvije i Armenije odigrao odlično i kao alternativa za Matea Kovačića. No, u nekoliko mjeseci Hrvatska je izgubila Mislava Oršića i Ivana Perišića zbog iste ozljede ligamenta koljena. Obojicu čeka težak oporavak i, s ove distance, u njihovim godinama teško je predvidjeti kad će se i kakvi vratiti u formu, pogotovo u reprezentativnu formu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

No, ozlijedio se u utorak u Ligi prvaka i Luka Ivanušec. Njemu je stradao gležanj, s terena je iznesen na nosilima, još uvijek se ne zna kad će se oporaviti, koliko će pauzirati. Radi li se samo o istegnuću, zbog kojega će se pauza brojati u danima ili tjednima ili o nekoj težoj ozljedi, zbog koje bi morao mirovati mjesecima. U svakom slučaju, ako se Ivanušec i brzo oporavi, ako nije ništa ozbiljno, do utakmice s Turskom u listopadu, pitanje je u kakvoj će biti formi, hoće li biti potpuno spreman. I, odjednom je pozicija, na kojoj je Dalić imao neuništivog Perišića i uz njega još slatkih briga, postala problematična! Baš peh, velika nesreća, a kako li je sve izgledalo idilično.

Podsjetimo, Marko Pjaca je također prošao dvije takve ozljede koljena, nikad se nije u potpunosti vratio. Luta već godinama po posudbama, iz lige u lige, sve dok nedavno nije došao u Rijeku. Pa protiv Osijeka zablistao kao nekad, zabio dva prekrasna gola, priredio pravi šou na Rujevici. Naravno, prerano je i premalo to da bi Pjaca odmah zaradio poziv u reprezentaciju, iako je njezin neosporni član ranije bio, ali, tko zna... Ako ovako nastavi, ako uhvati kontinuitet i formu, jer, klasa ionako nikad nije bila upitna, život stvarno piše čudne priče, nogomet još čudnovatije... Nije da Dalić ima puno opcija, morat će do utakmica s Turskom i Walesom (12. i 15. listopada) nešto izmisliti.

Bez Oršića i Perišića znamo da moramo, Ivanušecu se još nadamo. Kao što se nadamo da će Hrvatska opet iz problema izaći jača, kao i svaki put dosad! Laganim putem, jednostavno, nismo niti naviknuli kročiti!



Tagovi

Luka IvanušecIvan PerišićMislav OršićZlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti