Oreščanin: Prva utakmica je bila zagrijavanje, a Dolček i Čolina su dobra priča za hajduk

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.07.19. | 18:35

Uzvrat je na rasporedu u četvrtak u 20 sati na Poljudu.

Nogometaši Hajduka u četvrtak će odigrati uzvratnu utakmicu 1. pretkola Europske lige. Nakon što su na Malti svladali Gziru rezultatom 2-0, golovima Gyurcsa i Dolčeka, sada će tražiti potvrdu prolaska protiv ipak inferiornijeg suparnika.

ODIGRAJ Hajduk – Gzira

Utakmicu su danas najavili trener Siniša Oreščanin i mlada nada 'Bilih' dovedena ovog ljeta, Ivan Dolček.

„Najozbiljnije se pripremamo za utakmicu koja nas čeka. Analizirali smo prvu utakmicu, bila je specifična, došla je odmah nakon priprema na Pohorju, tako da smo možda bili i previše samokritični nakon tog susreta. Od sutra kreće taj euro-ritam, gdje će se od nas tražiti da budemo jako pametni, raspodijelit ćemo snage koliko možemo, da budemo konkurentni na oba fronta“, započeo je Oreščanin.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F2028409790598645&width=500" width="500" height="491" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Što se samog sastava tiče za utakmicu, bio je zakopčan do grla.

„Ne bih dijelio momčad na jaču ili slabiju. Kroz utakmice koje smo odigrali od Solina do Malte, svi su dobili otprilike sličnu minutažu. Svi su bili samosvjesni, davali su sve od sebe i pohvalio bi ih što se tiče rada. Bit će promjena, danas imamo još jedan trening. Slažem se da je na Malti bilo zagrijavanje, a sad kreće euro-ritam s manje treninga, a više utakmica i putovanja. Mi smo ovaj tjedan zamislili da podijelimo neke stvari što se tiče minutaže, ne podcjenjujući europski koeficijent. Pozitivna je atmosfera i nadamo se da će to biti dobro“, dodao je trener Splićana, dotaknuvši se i novih pojačanja.

„Mi smo taj prijelazni rok slagali malo duže, ali definitivno Dolček, a nadamo se i Čolina, da je to dobra razvojna priča za Hajduk. Mi smo i došli iz rada iz Akademije i želimo razmišljati o budućnosti, a oni su svijetla budućnost Hajduka“, zaključio je Oreščanin.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F2028241790615445&width=500" width="500" height="491" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Potom je riječ uzeo Dolček.

„Ovo je moj prvi nastup na Poljudu. Istrčati na ovaj stadion je velika stvar i sretan sam zbog toga. Ovaj gol u debiju mi je velika čast i sreća, a dalje ćemo vidjeti kako će biti, ne smijemo podcijeniti protivnika“.

Utakmica između Hajduka i Gzire u četvrtak na Poljudu počinje u 20:00 sati.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Siniša OreščaninIvan DolčekDavid ČolinaGzira United

Ostale Vijesti