Oreščanin o ostavci: Razgovarat ćemo ovih dana, ne koristim riječ debakl

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.07.19. | 00:25

Velik poraz Hajduka.

Jedan od najgorih poraza u povijesti europskih kvalifikacija doživjeli su nogometaši Hajduka. Ne toliko u smislu gol-razlike, koliko gledajući renome suparnika. Malteška Gzira United malen je klub koji hrvatskim predstavnicima ne bi trebao predstavljati problem, ali eto Maltežani su ostali Splićanima kost u grlu te ih izbacili na prvoj stepenici europskih kvalifikacija.

Trener Siniša Oreščanin prokomentirao je utakmicu.

“Prvo poluvrijeme bilo je donekle ok, u drugom smo ušli u neki mindset iz kojeg smo se teško izvukli, tako sam osobno vidio. Nismo radili stvari koje smo se dogovorili. Čestitam Gziri, radili su stvari koje smo mi morali raditi. Koristili smo jednu, jaču stranu, a na drugoj ništa. Primili smo dva eurogola, to su bili šokovi iz kojih se nismo mogli izvući. Lako je biti general poslije bitke. U prvom dijelu bili smo relativno zadovolji igrom, u drugom nismo”.

Na pitanje o ostavci i o tome je li se sastao s upravom, trener Bilih je odgovorio sljedeće:

“Nisam (se sastao s upravom). Pokušavam ovo gledati s nogometne i normalne strane. Nisam tip koji koristi riječ debakl, rekli smo da Maltežani imaju 3-4 dobra igrača, neke se stvari jednostavno dogode”.

Novinare je zanimalo i je li cjelokupna situacija na Poljudu i turbulencije sa smjenom šefa akademije Krešimira Gojuna, utjecala na ovaj rezultat.

“Bilo je događanja, osjetio sam možda to na Pohorju nekoliko dana, ali kasnije ne. Treba razmišljati o nogometu. Gzira je radila stvari dobro, mi nismo, treba analizirati i ići dalje. Lako je sada govoriti, nisam ovdje od jučer. Imamo utakmicu za tri dana, bit će negative, ali treba se usmjeriti na HNL i ići dalje. To je sport".

“Ne bježim od odgovornosti, odgovornost je ta da smo kroz ovaj tjedan odlučili podijeliti ekipe da razdijelimo opterećenje. Gziru nismo podcijenili nijednom rečenicom. Taj dio ne stoji, a moja je odgovornost najveća”.

Ostavka?

“Razgovarat ćemo idućih dana, sada ne mogu ništa reći”.

Ponovno se vratio na samu utakmicu strategy Bilih.

“Prvo poluvrijeme donekle može proći, ali Gzira je kasnije preuzela rizik, dolazila je s više igrača u završnicu. Dosta mladih igrača koje smo odabrali ušli su u žrvanj i kasnije potonuli. Sad možemo razglabati koliko hoćemo, psihologije ovakve ili onakve. Maltežani su došli igrati na način da nemaju što izgubiti. Prvi gol primili smo nakon prekida o kojima stalno pričamo i analiziramo. Drugi gol bio je stvarno lijep, a onda smo opet počeli kontrolirati stvari. Ipak je to stres, teško je kad ne ide dobro kako bi trebalo, atmosfera, mlad si, ima tu svega. Zadnji gol je bio stvarno šok”.

Ovako je prokomentirao za kraj ulazak na teren pojedinih navijača sa sjeverne tribine.

“To je Hajduk”.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Siniša OreščaninGzira United

Ostale Vijesti