Opsada Lyonovog gola neuspjela – Juventus poražen na gostovanju (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 26.02.20. | 22:58

Nakon postignutog gola, domaćin se povuako u bunker, što im se u konačnici isplatilo.

Nogometaši Juventusa imat će težak zadatak u uzvratu osmine finala Lige prvaka. Iako će igrati na svom stadionu u Torinu, morat će hvatati zaostatak od jednog gola jer su u večerašnjem susretu poraženi od Lyona s minimalnih 1:0.

Cijelo prvo poluvrijeme, do vodstva domaćih, nije ponudilo nikakav sadržaj vrijedan spomena. Jedini događaj bila je greda Karla Toko Ekambija kada je glavom pucao nakon centaršuta u 21. minuti.

Zato su deset minuta kasnije francuski navijači imali razloga za slavlje. Igrala se 31. minuta kada je dvojac mladih „Lavova“, Houssem Aouar i Lucas Tousart, režirao pogodak.

Na lijevom boku su domaćini vrlo jednostavnim duplim pasom probili stranu nakon izvedenog auta, potom je Aouar vrlo lako pretrčao Bentancura, da bi se odmah potom sjurio u šesnaesterac gostiju.

Nakon kraće zadrške, dočekao je da njegovi suigrači dođu u idealnu poziciju na peterac, mladi reprezentativac Tricolora asistira svom suigraču Tousartu. 22-godišnji veznjak lijevom potkoljenicom zahvaća loptu i zabija pored nemoćnog Wojchiecha Szczesnya za 1:0.

Zanimljivo, Tousart praktički nije ni trebao biti na večerašnjem susretu jer su ga „Lavovi“ prodali ove zime berlinskoj Herthi koja ga je platila 25 milijuna eura, uz navodnih 10% zarade od buduće prodaje. Ipak, on je do kraja sezone ostavljen na posudbi u francuskom velikanu, a tek na ljeto prelazi u Bundesligu, a čini se kako im je to najbolji potez koji su mogli povući ovog siječnja.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/4pZV" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Aouar je jedan od najvažnijih igrača Lyona u Ligi prvaka, direktno je sudjelovao u tri od posljednjih pet golova Lavova u tom natjecanju (gol i dvije asistencije), dok je Tousart u tri posljednja udarca zabio dva gola. Prije večerašnje utakmice, zabio je i Barceloni.

Do kraja poluvremena nije bilo nikakvih događanja, a u sljedećih 45 minuta gledalui smo pravu opsadu gola domaćih. Najaktivniji bio je Paulo Dybala, koji je u nekoliko navrata promiješao obranu Lyona, imao nekoliko opasnih udaraca, a pred sam kraj jedan igrač iz momčadi Rudija Garcije srušio je Argentinca u kaznenom prostoru. Sudac Manzano je odmahnuo rukom, iako je situacija u najmanju ruku bila dvojbena.

Treba dodati kako je u Juan Cuadrado u 38. minuti također igrao rukom u svom šesnaestercu, ali sudac je i tu ostao nijem.

Spomenimo kako je Cristiano Ronaldo bio potpuno indisponiran, iako je mnoštvo lopti išlo baš prema njemu. Minuciozni statističari su izvukli podatak da je u prvom poluvremenu opucao svoj 25. uzastopni slobodan udarac u Ligi prvaka koji nije išao unutar okvira gola.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F2457345131038440&width=500" width="500" height="506" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Sve u svemu, još jedna loša utakmica Stare dame koja je primila po minimalno gol u svojih posjlednjih šest gostujućih utakmica. Ako se gledaju sva natjecanja u jednoj sezoni, Bianconerima se to nije dogodilo od 2010. godine.

Treneru Mauriziju Sarriju sat otkucava, a vidjet ćemo hoće li izdržati na klupi Torineza do uzvrata 17. ožujka.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="it" dir="ltr">0 - La Juventus non ha effettuato nemmeno un tiro nello specchio contro il Lione: in Champions League, dal 2004/05, è solo la terza volta in cui i bianconeri non riescono a centrare la porta (vs Atletico nel 2014 e vs Arsenal nel 2006). Spenta. <a href="https://twitter.com/hashtag/OLJuve?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#OLJuve</a></p>&mdash; OptaPaolo (@OptaPaolo) <a href="https://twitter.com/OptaPaolo/status/1232786681239154689?ref_src=twsrc%5Etfw">February 26, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: Reuters)


Tagovi

Lucas TousartHoussem AouarCristiano RonaldoPaulo DybalaJuan CuadradoRudi GarciaMaurizio Sarri

Ostale Vijesti