Oproštajna senzacija: Tudor na Poljud dovodi igrača koji je vrijedio 14 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.08.20. | 00:06

Navodno je kontakt već ostvaren, turski mediji uvjeravaju kako u cijeloj priči „ima nešto“, ali upitno je kako bi si Hajduk mogao priuštiti njegova primanja.

Upravo tako nešto dogodilo se i danas. Naime, razni turski mediji uvjeravaju kako je Igor Tudor kontaktirao čelnike njegovog bivšeg kluba Galatasarayja kako bi u Split probao dovesti marokanskog veznjaka Younèsa Belhandu.

Ovaj fantastični veznjak danas ima 30 godina, za njim je uspješna i bogata karijera u kojoj je osvajao naslove prvaka u tri različite države (Francuska, Ukrajina, Turska), a široj nogometnoj javnosti postao je poznat sada već davne sezone 11/12. kada je senzacionalno s Montpellierom osvojio naslov u Ligue 1.

Belhanda je klasična desetka, igrač vrhunskog udarca i još boljeg prekida, ali je kod njega uvijek bio upitan voljni moment. Ovaj 'vječiti talent' nerijetko je djelovao kao netko kome se baš i 'ne da igrati neku utakmicu', ali zato kada je sto posto 'unutra', nema sumnje da ćemo od njega vidjeti nekoliko fantastičnih poteza na utakmici.

Belhanda je rođen te je odrastao u Francuskoj, a zanimljivo je kako je igrao i za U-20 izabranu vrstu Tricolora. Ipak, ovaj plemeniti veznjak odlučio je igrati pod marokanskom zastavom, a za svoju zemlju je do današnjeg dana odigrao 50 utakmica (pet pogodaka).

Iako ga je Galatasaray doveo prije tri godine za 10 milijuna eura iz kijevskog Dinama, Belhanda nije uspio postati nositelj momčadi što se od njega očekivalo. Ne može se reći da nije igrao, samo prošle sezone u svim natjecanjima skupio je 33 nastupa (sedam pogodaka i tri asistencije), ali jednostavno čelnici ponajvećeg turskog kluba nisu bili oduševljeni onime što su od njega vidjeli na terenu.

Njegova igračka kvaliteta ne dolazi u pitanje, u slučaju da jedan takav majstor 'zaluta' u HNL, odmah bi postao jedna od najvećih zvijezda lige, ali se nameće pitanje kako je moguće da si Hajdukovci priušte njegova primanja koja zasigurno nisu mala.

Iako brojni mediji uvjeravaju kako Tudor radi sve kako bi spomenutog Marokanca doveo na Poljud, jednako tako pojavile su se i neke informacije kako je Belhanda odbio svaku mogućnost dolaska u HNL.

Da bi stvar bila bolja, lionsdeatlas.ma piše kako je glavni kamen spoticanja bio broj na dresu budući da Belhanda inzistira da ispod njegovog prezimena stoji broj 10 koji je trenutno u vlasništvu najboljeg igrača Hajduka Mije Caktaša koji nije zainteresiran za mogućnost da ustupi svoj broj nekome tko na Poljudu planira provesti jednu godinu kao posuđeni igrač.

Bilo kako bilo, informacija ima na pretek, teško je razaznati koja od njih je istinita, a koja je čisto medijsko nagađanje, ali izgleda kako Tudor, u situaciji da ovog ljeta napusti Hajduk, to planira napraviti s velikim stilom.

Belhanda u Hajduku? Zvuči dobro, ali…

 

 

 

 

(foto: YOUSSEF BOUDLAL/ Action Images)

 


Tagovi

Ljetni prijelazni roktransferiIgor TudorYounes Belhanda

Ostale Vijesti