NK Istra 1961
NK Istra 1961

OPROŠTAJ Garcia: “Nisam otišao zbog svađe, nego trebam novi izazov”; Bjelanović: “Ubrzo ćemo znati ime novog trenera”

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 07.06.23. | 13:36

Oproštajna konferencija za medije u Puli dosadašnjeg trenera te sportskog direktora

Kao što je poznato, sporazumnim dogovorom, Gonzalo García više nije trener nogometaša Istre 1961! Trener García se klubu pridružio u sezoni ‘21./‘22. te od tada vodio zeleno žute u 76 susreta. Ove je godine trener uspio, s odličnim kadrom igrača, ostvariti najbolji plasman kluba u povijesti, pobjedivši također momčadi “velike” četvorke, istaknuo je klub na svojoj službenoj stranici.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tim povodom u srijedu je na Aldu Drosini održana konferencija za medije na kojoj je uz trenera bio sportski direktor Saša Bjelanović.

“Ova odluka nije lako pala niti za mene niti za moju obitelj, no smatram da je došao trenutak da potražim nove izazove. Veoma sam zahvalan cijelom klubu i osoblju na suradnji, te igračima i navijačima na poštovanju koje su mi pružili. Ovo je emotivan trenutak za mene”, obratio se trener García novinarima.

Klub se zahvalio pomoćnom treneru Robertu Cuesti Romanu, kao i kondicijskom treneru Joséu Carlosu Garcíji na ogromnom trudu i doprinosu u radu s prvom momčadi te im poželio najbolje u nastavku nogometne karijere.

Na društvenim mrežama širile su se glasine kako Garcia odlazi zbog svađe s direktorom Mikelom Lauziricom. Na početku konferencije, Garcia je odmah demantirao te glasine.

“To nikako nije istina jer s Mikele imam odličan odnos. Ne samo s njim, nego i sa Sašom, tako da to sigurno nije istina. Tijekom dvije godine nismo imali nikakvih svađa, možda smo imali neke rasprave oko toga kako poboljšati klub, ali to je normalno. U ovom klubu svi guramo u istom smjeru, tako da moj odlazak sigurno nije povezan s upravom. Jednostavno, nakon dvije godine osjetio sam potrebu za novim izazovom.”

Na pitanje gdje će nastaviti karijeru, Garcia je odgovorio kako trenutno nema novi klub. Smatra li da je Istra 1961 postala ozbiljan klub njegovim dolaskom, Garcia je skromno odgovorio:

“Ne, ne mislim da je to radi mene. Na pravom mjestu je uprava, stožer, a onda igrači. Naravno da sam ja kao trener pomogao, ali svi zajedno smo radili na tome da poboljšamo klub što više. Mogu samo reći da sam sretan jer sam imao priliku trenirati takve igrače i što su uvijek davali svoj maksimum, kako na utakmicama tako i na treningu. Na kraju se trud svega toga pokazao, pogotovo pred kraj ove sezone”.

Upitali smo ga koje igrače bi poveo sa sobom u novi klub.

“Teško mi je izabrati igrače.” 

Osim Gonzala, Pulu su već napustili neki igrači, pa smo ga pitali gdje vidi Istru sljedeće sezone.

“Mislim da Istra nije jedini klub s tim problemom jer će i iz ostalih klubova otići važni igrači. Siguran sam da Saša već ima neki plan, a kad imaš plan i ideš istim smjerom kao i do sada, ništa ne bi trebalo otići u krivo.”

Sportski direktor Istre 1961, Saša Bjelanović, nije krio kako je Istra razočarana odlaskom Garcie, ali razišli su se u prijateljskom tonu, kako je Garcia i zaslužio.

“Mislim da je s ljudske i profesionalne strane ostavio jedan jako veliki trag. Osobno mu se mogu jako zahvaliti na svemu što je dao kroz ovu jednogodišnju suradnju od kako sam u klubu, ali i godinu prije toga, bez obzira što nisam bio ovdje. Napravio je jednu stvarno super i odličnu bazu što se tiče ideje nogometa. Jako nam je žao izgubiti tako velikog stručnjaka, te sam smatrao da ćemo ga uspjeti nagovoriti da ostane. Međutim, to su situacije u nogometu koje se događaju i mi naravno poštujemo njegovu odluku, ali naravno da smo htjeli da ostane s nama. Ja osobno smatram da ciklus još nije završen, ali eto tako je. U Gonzalu ćemo uvijek imati jednog prijatelja s kojim ćemo se uvijek rado naći, kako privatno tako i poslovno, te mu želim sve najbolje u daljnoj karijeri.”

Bjelanović je otkrio i da Istra 1961 ima planove za angažiranje novog trenera. Uzimajući u obzir nadolazeću sezonu, klub se aktivno angažirao posljednjih dana kako bi bio spreman za sve izazove. Održani su razgovori s potencijalnim kandidatima, a nadaju se da će uskoro moći objaviti ime novog trenera, navodno je jedan Talijan najveći favorit sportskog direktora, no jedno od najvažnijih pitanja je hoće li klub uspjeti dovesti novog trenera prije početka sezone? Saša je odgovorio potvrdno.

“Normalno da smo se aktivirali malo više zadnjih dana jer sigurno da ne smijemo biti nepripremljeni. Odradili smo neke razgovore te se nadamo da ćemo brzo znati tko će biti trener. Novi trener stići će prije priprema, to nije upitno”.

Kada je u pitanju dovođenje novih igrača, sportski direktor ističe da su dolasci igrača sastavni dio normalnog razvoja kluba.

“Iako prijelazni rok još nije započeo, klub već ima jasnu viziju o tome što im je potrebno i već su u tijeku pregovori s potencijalnim pojačanjima.”

Bit će zanimljivo vidjeti kakvo će rješenje Pula odabrati, hoće li to biti povratak domaćih trenera ili će ponovno doći rješenje iz inozemstva.

“Što se tiče stručnog stožera, vjerojatno će doći do određenih promjena, jer logično je da svaki novi trener ima svoje vizije i bliske suradnike”, poručio je Bjelanović. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Gonzalo GarciaSaša BjelanovićIstra 1961Hrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti