Pixsell
Pixsell

Opet se zakuhala opcija Livirreal!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 29.05.23. | 20:23

Marca piše da je jedinica Dinama odbila Turke te da je transfer u La Ligu iznimno izgledan

Već dvije-tri godine Dominik Livaković napušta Dinamo. I svaki put je to blizu, svaki put 'samo što nije', svaki put je kraj gotovo pa siguran, ali onda se, nekako, transfer izjalovi. No, u ljetnom prijelaznom roku koji dolazi Dominik Livaković bi definitivno trebao napustiti Dinamo. Jer, ako neće sada, pitanje koje se nameće samo po sebi je – kad će?

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ove sezone branio je gotovo pa bezgrešno. Možda je pogrešaka bilo, ali svakako da one nisu bile neke toliko velike da bi radi njih Livaković bio na stupu srama. A tamo ga se, iz kojekakvih razloga, potpuno nepotrebno i nepošteno, znalo stavljati.

Svim svojim kritičarima je sjajnim izvedbama u Kataru zauvijek začepio usta. I Japanci i Brazilci ga i danas spominju, Livaković je bio među najzaslužnijima zašto je Hrvatska drugo veliko natjecanje zaredom osvojila medalju, a iako ga se još u siječnju 'guralo' prema Nottingham Forestu, Manchester Unitedu, Ajaxu i Fenerbahceu, izgleda kako je Livaković najbliži transferu u Villarreal.

Transfer u redove Žute podmornice također je bio aktualan u zimskom prijelaznom roku. Rulli je u konačnici otišao u Ajax pa je mogućnost transfer u Nizozemsku propala, ali se zato ona mogućeg transfera u La Ligu povećala. Čekalo se i Danjuma otiđe u Englesku, ali iako se to također dogodilo, Livaković je ipak ostao u Dinamu.

U Villarrealu su ipak procijenili da sezonu mogu završiti s Reinom i Jörgensenom, ali to očito nije bila najbolja odluka. Reini je, koji će uskoro proslaviti 41. rođendan, dana jedinica, ali iako je Žuta podmornica na kraju dogurala do petog mjesta La Lige, nekadašnji španjolski reprezentativac je u 31 utakmici u svim natjecanjima primio 36 pogodaka te je tek u osam utakmica sačuvao mrežu netaknutom. Nisu te brojke katastrofalne, ali za klub kao što je Villarreal ipak treba bolje…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

A Livaković je netko tko sigurno može bolje! Jedinica je Hrvatske nogometne reprezentacije, odlaskom Ademija postao je kapetan Dinama, a upisao je i 13 čistih mreža ove sezone. S Plavima je osvojio praktički sve što je mogao, njegova je klasa neupitna te je svima jasno kako je HNL odavno nadišao.

Villarreal nije zaboravio na Livija te Marca javlja da je ponuda od 7.5 milijuna eura već poslana. U Maksimirskoj 128 to neće naići na plodno tlo, zna se da Dinamo traži 10 milijuna eura, baš kao što je Germanijak pisao da za to postoji i klauzula u ugovoru. Dakle, tko ponudi 'desetku', Dinamo se više ne pita puno…

Fenerbahce je zagrizao, navodno kapetanu Dinama nude ugovor s kojim bi postao najplaćeniji igrač lige, ali Livakovića, naravno, više 'kopka' Villarreal. Što je i razumljivo i očekivano.

Već ste mogli pročitati na Germanijaku kako je transfer Livakovića u Španjolsku izgledan. I kako takvim ishodom nitko ne bi trebao biti iznenađen. Priča se, pregovara, opipava tlo… Dinamo želi 10 milijuna, dok se Villarreal 'prijeti' da će pogledati put Londona ako 7.5 milijuna eura bude odbijeno. Dugogodišnji rezervni vratar Tottenhama koji je prije dvije godine prešao u Fulham, 31-godišnji Paulo Gazzaniga, odradio je sjajnu sezonu na posudbi u Gironi te je on, baš kao i Livaković, pri vrhu liste prioriteta. Argentinac talijanskog podrijetla je i jeftinija varijanta, ali je isto tako i nešto lošija varijanta. Bez da se dotični uvrijedi…

Noć je još mlada, prijelazni rok službeno nije ni počeo pa se tako hoće li Livaković na kraju završiti u Španjolskoj u ovom trenutku ne može znati. Iako, da ima smisla – ima, da je Livi to zaslužio – je, da će biti popust – neće. Sve se zna, samo jedno još ne – hoće li stvarno otići i hoće li se stvarno, a i napokon, taj transfer i dogoditi. (I.A.S.)



Tagovi

VillarrealDominik Livaković

Ostale Vijesti