Opet ozljeda: Dalić bez bekova u kvalifikacijama za EP

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 31.01.19. | 07:46

Peh nad pehom.

Nakon što se saznalo da će Ivan Strinić propustiti dugački period svojeg nogometnog života zbog srčanih tegoba, Josip Pivarić prekomandiran je u prvog beka reprezentacije. Međutim, ovaj 30-godišnjak nema sreće. Točno tri godine nakon što mu je puknuo prednji križni ligament lijevog koljena, dogodila mu se ista ozljeda na desnom koljenu.

„Sreća mi po tom pitanju nije naklonjena, no ima toliko gorih stvari koje se ljudima događaju u životu. S jedne strane prednost je ta da znam što me čeka jer sam prošao operaciju i rehabilitaciju za takvu ozljedu. To je specifičan oporavak, nema čekanja i odmaranja, nego žestok rad od drugog dana nakon operacije nadalje. S druge strane ta su saznanja i opterećujuća jer je taj rad mukotrpan, psihički naporan i dug“, rekao je igrač Dinama iz Kijeva za Sportske novosti.

Tako da će Dalić za kvalifikacije morati pronaći novog lijevog beka, a kako stvari stoje na operaciju koljena morat će i Vrsaljko koji ima kroničnih problema s ozljedama još od ožujka 2017. kada je Zadranin u 2. minuti napustio utakmicu njegovog tadašnjeg kluba Atletica protiv Seville jer mu se zarotiralo lijevo koljeno i stradao mu je stražnji križni ligament.

> Zašto Vrsaljko ne može spojiti dvije utakmice u četiri dana

To znači da će Dalić za kvalifikacije za Euro koje počinju u ožujku morati pronaći rješenja na obje strane obrane. Kao jedno od njih nameće se Tin Jedvaj, nominalno stoper koji može pokriti obje pozicije. Lijevu stranu mogu pokriti Borna Sosa, Borna Barišić, Antonio Milić i Marin Leovac, a desnu Domagoj Vida, Marko Rog, Karlo Bartolec, Josip Juranović…

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Zlatko DalićŠime VrsaljkoJosip Pivarić

Ostale Vijesti