REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Opasnost po krilima: Nakon Grezde, Šibenik doveo Španjolca koji ima 100 nastupa u La Ligi!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.02.22. | 13:53

Baš kao i lani, i ove sezone će dres Šibenika nositi nekoć velika nada Real Madrida, a pažnju na sebe skrenuo je u sezoni 14/15. kad je za Castillu skupio 37 nastupa, sedam pogodaka i 15 asistencija

Osvajanjem tek jednog od mogućih devet bodova u proljetnom dijelu sezone, na Šubićevcu su se oglasila zvona za uzbunu. Doduše, situacija nije krajnje alarmantna, ali uprava je shvatila da nešto 'ne štima' te su odmah krenuli s oštrim potezima kako od malog ne bi nastao veliki problem. Ferdo Milin dobio je zahvalu za sve učinjeno na klupi, svega tri utakmice izdržao je bivši pomoćnik Damira Krznara, dok se ime novog trenera i dalje nije izabralo. Nekoliko je imena u opticaju, ponajviše se spominju Sablić i Karačić, ali ništa konkretno se po tom pitanju ne dešava. No, konkretne stvari dešavaju se po pitanju kadra, jer nakon poraza od HD-a koji je uzdrmao, pa čak i posramio mnoge u klubu, iz uprave su jasno shvatili kako je potrebna neka svježa krv u svlačionici.

Ostali su Narančasti bez Marina Jakoliša, a adekvatna zamjena stigla je tek jučer. Eros Grezda je po raskidu ugovora s Osijekom postao novi član Narančastih, potpisao je 1.5-godišnji ugovor, ali on nije jedini novi krilni napadač Šibenika.

Ono o čemu se pisalo prije nekoliko dana, sad je dobilo svoju potvrdu – Burgui je novi igrač Šibenika!

28-godišnji Španjolac je dijete Real Madrida, a iako nikad nije zaigrao za prvu momčad Kraljevskog kluba, u dresu Castille skupio je 74 nastupa, 12 pogodaka i 19 asistencija, s tim da je posebno dominantan bio u sezoni 14/15. kad je za Castillu skupio 37 nastupa, sedam pogodaka i 15 asistencija.

Burgui je u La Ligi skupio 100, a u La Ligi 2 53 nastupa. Igrao je za Alaves, Sporting Gijon, Espanyol i Real Zaragozu, a Šibenik će tako drugu godinu zaredom u svojim redovima imati španjolskog ofanzivca koji je karijeru započeo u mlađim uzrastima Real Madrida. Podsjetimo, lani je to bio Alvaro Martin koji ove sezonu provodi na posudbi iz Real Madrida u trećeligašu DUX Internacional de Madrid.

Spomenimo za kraj kako je Burgui sa Šibenikom potpisao 1.5-godišnji ugovor, a pravo nastupa za novu momčad ima već ovog vikenda protiv Rijeke.


Tagovi

BurguiNK ŠibenikReal MadridReal Madrid BReal Madrid CReal Madrid junioriCastillaLa Liga

Ostale Vijesti