LEE SMITH/Action Images
LEE SMITH/Action Images

Ono što se predviđalo sad je službeno: Benković stigao u Serie A

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 13.01.22. | 14:27

Dinamo ga je u Leicester prodao za 14.5 milijuna eura, a u Italiju stiže kao slobodan igrač

Sportskim medijima odjeknula je vijest kako je jedan od najvećih izlaznih transfera Dinama, Filip Benković raskinuo ugovor s Leicesterom. Lisice su ga 2018. godine platile 14.5 milijuna eura koje nije opravdao, a za njih je upisao tek dva nastupa koja nisu bili službena. Navijači su njegov transfer okarakterizirali kao promašaj, a Benković se pokušavao nametnuti i opravdati uloženo kroz posudbe u Celticu, Bristolu, Cardiffu i Leuvenu.

Iako je imao još 18 mjeseci ugovora jučer ga je raskinuo kad je i konačno bilo jasno da Brendan Rodgers ne računa na njega. Hrvatski stoper dobio je slobodne ruke u potrazi za novim poslom, a pronašao ga je brzo u Serie A.

Još jučer se spominjao njegov mogući potpis za Udinese, a od danas je i služben. Stasiti branič je u karijeri osvojio ukupno osam trofeja, a njegova trenutna tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi dva milijuna eura.

Udinese je trenutno 14. momčad Serie A, a u ovom prijelaznom roku su bili u potrazi za stoperom. Benković će u Udineseu nositi broj 28, a s crno-bijelima je potpisao ugovor do 2025. godine.


Tagovi

Filip BenkovićUdineseLeicester

Ostale Vijesti