Oni su kraljevi transfera - Juventus je gotovo besplatno doveo 10 istinskih zvijezda

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.07.16. | 17:00

Tijekom prijelaznog roka uvijek se priča o pobjednicima i gubitnicima mercata, ali titulu vjerojatno najbolje momčadi što se tiče kupovina generalno drži Juventus.

Malo su neuspjelih transfera 'odradili' u Torinu svih ovih godina, a u puno navrata su se pokazali pravi majstori u dovođenju iznimno jeftinih ili potpuno besplatnih igrača od kojih su kasnije dobili puno. Nisu na njima možda puno zaradili kada su odlazili iz kluba, ali su svi za Juventus pružili sjajne igre i pridonijeli osvajanju trofeja i dominaciji kluba u talijanskom prvenstvu.

Samo u posljednjih pet godina Juventus je doveo devet odličnih igrača za koje je platio manje od 18 milijuna eura. Ako njima pridodamo Chiellinija, koji je sada već davne 2005. došao iz Fiorentine za svega 5,5 milijuna eura a postao je prava ikona Juventusa s više od 300 odigranih utakmica za 'Staru damu' te 88 nastupa za reprezentaciju, dobit ćemo okruglih 10 igrača za koje je Juventus platio svega 23,4 milijuna eura. Manje nego su, primjerice, Atletico i Barcelona ovog ljeta platili Nica Gaitana i Samuela Umtitija, a Juve je od njih mogao složiti odličnu momčad. Samo im još nedostaje vratar, ali za Gianluigija Buffona torinska momčad je svojedobno platila čak 52,8 milijuna eura Parmi. Definitivno se isplatilo, ali se ne može reći da je bio jeftin transfer…

A pogled na ovaj popis uistinu je impresivan. Posljednji koji je došao kao slobodan igrač je ovogodišnje pojačanje Dani Alves. Lani je to bio Sami Khedira, a bez odštete su u Torino došli i Kingsley Coman, Andrea Pirlo i Paul Pogba. Andrea Barzagli je plaćen 'smiješnih' 225 tisuća eura, za Patricea Evru je Manchester United dobio 1,5 milijun eura, a nešto skuplji su bili Carlos Tevez (6,75 milijuna) i Arturo Vidal (9,38 milijuna). No, i oni su se isplatili, a uostalom na Vidalu je Juventus zaradio čistih 25 milijuna eura jer ga je Bayern otkupio za 37 milijuna. Na Tevezu se nije zaradilo, ali on je u 95 utakmica postigao 50 golova i bio udarna karika momčadi koja je osvojila tri trofeja.

Deset igrača koje je Juventus doveo za 'male pare':

Dani Alves – Barcelona, 2016., slobodan igrač
Sami Khedira – Real, 2015., slobodan igrač
Patrice Evra – Manchester United, 2014., 1,5 milijuna eura
Kingsley Coman – PSG, 2014., slobodan igrač
Carlos Tevez – Manchester City, 2013., 6,75 milijuna eura
Paul Pogba – Manchester United, 2012., slobodan igrač
Andrea Pirlo – Milan, 2011., slobodan igrač
Arturo Vidal – Bayer, 2011., 9,38 milijuna eura
Andrea Barzagli – Wolfsburg, 2011., 225 tisuća eura
Giorgio Chiellini – Fiorentina, 2005., 5,48 milijuna eura

Ukupno: 23,335 milijuna eura

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Dani AlvesSami KhediraPatrice EvraKingsley ComanCarlos TevezPaul PogbaAndrea PirloArturo VidalAndrea BarzagliGiorgio Chielliniprijelazni rok

Ostale Vijesti