Reuters/Ilustracija
Reuters/Ilustracija

Oni mogu ovog ljeta potražiti klub sa slobodnim papirima, a među njima su Vrsaljko, Vida, Perica, Halilović (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 13.06.22. | 08:10

Zanimljiv je popis Hrvata kojima ističe ugovor ovog ljeta i mogu potražiti novu sredinu

Brojni sportski direktori već su užarili telefonske linije i krenuli u potragu za pojačanjima s kojima će krenuti u iduću sezonu. Neki su se već počeli ekipirati, startali s pripremama, a neki će to tek početi. Kao i svakog ljeta na popisu onih kojima ističe ugovor i mogu potražiti klub sa slobodnim papirima pronađe se poneko zanimljivo i atraktivno ime.

Tako je i ovog ljeta kad znamo za nekolicinu da sigurno neće produživati s trenutnim klubovima, dok je za neke situacija još neizvjesna. Ono što je sigurno da bi s obzirom na svoju kvalitetu mogli uskoro pronaći rješenje za budućnost svoje karijere. Na popularnoj stranici Transfermarkt listu Hrvata kojima ističe ugovor ovog ljeta predvodi Šime Vrsaljko, a njegova vrijednost se procjenjuje na 5 milijuna eura. Brojne ozljede posljednjih sezona sprječavale su ga da odigra ozbiljniju sezonu u kontinuitetu nakon osvojenog srebra s Hrvatskom u Rusiji. U tom pothvatu bio je jedan od zaslužnijih igrača, a u trenucima kad je zdrav podsjeti zašto ga se smatralo jednim od najveći potencijala na poziciji desnog beka. Na kraju krajeva popis klubova u kojima je igrao tijekom karijere je respektabilan pa nije nerealno očekivati da Šime ubrzo pronađe rješenje za svoj status. Moguće je i da mu Atletico ponudi produženje s nešto lošijim financijskim uvjetima, a u Engleskoj se već glasno spominje interes West Hama.

Drugo ime po vrijednosti na TM-u je još jedan Zadranin, samo napadač, Ivan Santini. Uskoro završava njegova saudijska avantura koju je započeo u Al Ftehu nakon odlaska iz Osijeka. Ovaj 33-godišnjak je najveći trag ostavio u francuskoj ligi, a prije igračke mirovine mogao bi potpisati još koji izdašan ugovor na istoku. Njega na ovoj ljestvici prati još jedno atraktivno ime, a to je ono Domagoja Vide za kojeg je sigurno da iduću sezonu neće dočekati u dresu Bešiktaša s kojim je osvajao prvenstvo i Kup te igrao Ligu prvaka. Još uvijek reprezentativac s 33 godine, iskusan i aktivan da može pronaći jači klub. Spominjali su se drugi turski velikani, talijanski Napoli, ali i Osijek i Hajduk.

Top 5 popis ima tri imena iz Zadra i okolice, a treće je Stipe Perice. Nakon frustrirajuće sezone u dresu Watforda otišao je u izraelskog velikana Maccabi Tel Aviv gdje je u samo jednoj sezoni odigrao 46 utakmica i zabio 17 golova. Njegova situacija nešto drugačija od drugih jer on ima opciju produženja ugovora s Izraelcima, a nije isključeno da će je prihvatiti.

Tu su na ovoj listi i Alen Halilović te Marko Brkljača. Potonji je trebao biti veliki dragulj Hajduka i zalog za budućnost, ali je odbio potpisati produženje ugovora pa je njegova budućnost još uvijek nepoznata. Halilović je s druge strane odradio još jednu sezonu u Championshipu, ovog puta u Readingu u kojem sigurno neće ostati i potražit će novi klub, moguće u HNL.

Ima tu još poznatih HNL imena koja će zasigurno biti zanimljiva sportskim direktorima u HNL-u, ali i okolici prilikom sastavljanja momčadi za iduću sezonu od Zorana Nižića, Antonia Mancea, Lovre Cveka, Mateja Senića, Joze Šimunovića, Josipa Tomaševića, Špira Peričića, Karla Bilića, Tonćija Mujana, Frana Brodića i drugih.

Služeći se Transfermarktom kao procjeniteljem vrijednosti igrača sastavili smo i momčad s najskupljima na svojoj poziciji.

Podugačka je lista i onih koji su već bez kluba. Ima tu dosta poznatih HNL imena kao što su Ante Majstorović, Josip Knežević, Luka Capan, Marko Šimić, Hrvoje Milić, Gabrijel Boban, Franjo Prce, Antonijo Ježina, Ivan Močinić i drugi.


Tagovi

Stipe PericaŠime VrsaljkoAlen HalilovićGermanijak transferinogometni transferitransfertransferiDomagoj VidaIvan Santini

Ostale Vijesti