Reuters
Reuters

Onana se oprostio od reprezentacije: "Igrači dolaze i odlaze, imena su prolaza, ali Kamerun mora biti ispred svake osobe"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.12.22. | 10:28

Vratar Intera više neće braniti za reprzenetaciju.

Vratar Intera i bivša jedinica Kameruna danas se i službeno oprostila od reprezentacije za koju je posljednji nastup imao na Svjetskom prvenstvu u Kataru u prvom kolu i porazu od Švicarske 0:1. Prije utakmice pogled na početni sastav Kameruna predstavio je prilično iznenađenje. Na golu se, naime, očekivao Andre Onana, a u zapisniku je stajalo ime Devisa Epassyja koji inače brani z Saudijskoj Arabiji. Na prvu se pomislilo da je Onana imao isti problem kao marokanska jedinica Bono, koji je propustio utakmicu drugog kola zbog viroze, međutim, ispostavilo se da je vratar Intera izbačen zbog - nediscipline.

Onana se nakon incidenta javio na svojim službenim kanalima, napisao je da i dalje osjeća naklonost prema svojoj zemlji i reprezentaciji, ali i da mu 'nije dozvoljeno da bude na terenu i pomogne svojim suigračima": Danas se ovaj 26-godišnji golman i službeno oprostio od nacionalnog dresa.

Onana je debitirao za Kamerun s 20 godina, 2016., a od tada je upisao 34 nastupa.

"Igrači dolaze i odlaze, imena su prolazna, ali Kamerun mora biti ispred svake osobe i igraća. Kamerun ostaje vječan, kao i moja ljubav prema nacionalnoj reprezentaciji i Kameruncima, koji su nas uvijek podržavali, unatoč teškim vremenima. Moji osjećaji se nikada neće promijeniti. Moje Kamerunsko srce će i dalje tuči gdje god budem, a uvijek ću dizati kamerunsku zastavu u zrak visoko koliko god budem mogao. I dalje ću podržavati reprezentaciju, kao i ostalih 27 milijuna Kamerunaca. Mogu se samo zahvaliti svima koji su vjerovali u mene. Nacija je zauvijek prva".


Tagovi

Andre Onanakamerunska nogometna reprezenatcija

Ostale Vijesti