On je sljedeći Borussijin dečko od sto milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.09.20. | 09:57

Poslije Dembéléa i najvjerojatnije Sancha, za ovog momka se očekuje da za koju godinu probije magičnu granicu.

Supermoćni, atletični Francuz Ousmane Dembélé prodan je 2017. u Barcelonu za navjerojatnih 105 milijuna eura plus 42 milijuna bonusa.

Rezultat je to ponajviše dobrog pregovaranja i efikasnog blefiranja sportskog direktora Borussije Dortmund, Michaela Zorca, koji je početkom srpnja 2017. izjavio:

“Nema teoretske šanse da Dembélé napusti klub.”

Samo da bi krajem kolovoza postao igrač Barcelone za basnoslovnu sumu. Sličan hodogram primjetan je kod Jadona Sancha za kojeg Zorc očekuje uprihoditi oko 120 milijuna eura. Taj je iznos lebdio oko Englezova imena cijelih godinu dana i sportskog direktora ne zanima što su prilike na nogometnom tržištu potresene financijskom krizom usred pandemije.

Krajem kolovoza Zorc je kategorički ustvrdio da i Sancho ostaje s obzirom da do početka priprema zadovoljavajuća ponuda od strane Manchester Uniteda nije aterirala, a on hoće imati sve igrače fokusirane prije početka priprema.

Na ovaj način bivši kapetan Borussije Dortmund, a danas sportski direktor želi odati dojam financijske neovisnosti, nepostojanja nasušne potrebe da prodaju ono najvrijednije što imaju s namjerom da ‘’krpaju’’ budžet. Koliko u tome ima pokrića, pokazat će vrijeme.

No pogled u budućnost odaje da ovaj klub ima još jednog smaragda koji će biti masno unovčen. Radi se o Jude Bellinghamu, također Englezu, čije je dovođenje bio klupski projekt ovog ljeta.

Maksimalno je iscijeđen primjer Jadona Sancha kao igrača s Otoka koji se odlično razvio u Brackelu, a ako tada još 16-godišnjaka platite preko 25 milijuna eura, onda to znači da danas-sutra očekujete od njegove prodaje višestruko veći iznos.

Bellingham se odmah nametnuo kao prvi kandidat za prvu postavu, a ‘’u prašini’’ čak ostavlja jednog Emrea Cana, čovjeka od povjerenja njemačkog izbornika Löwa. U petak u pobjedi nad Kosovom 6:0 je postao najmađi igrač i strijelac u povijesti engleske U-21 reprezentacije za 17 godina i 67 dana starosti.

Također, postao je najmlađi igrač u povijesti Birmingham Cityja koji je zaigrao za prvu momčad sa 16 godina i 38 dana.

Hoće li Borussia, nakon Ousmanea Dembéléa Rennesu i Jadona Sancha Manchester Cityju, još jednom ‘’ukrasti’’ stomiijunskog igrača? Jesu li ti klubovi ‘’budale’’ koji to nisu sami u stanju i bavi li se Borussia samo ‘’laštenjem jabuka’’ kako bi ih prodala za veću cijenu…

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="de" dir="ltr">Rekord-Teenie Bellingham - Wird er Dortmunds nächstes 100-Mio-Talent? <a href="https://t.co/ifK2x6hqXJ">https://t.co/ifK2x6hqXJ</a></p>&mdash; BILD (@BILD) <a href="https://twitter.com/BILD/status/1302700283961761795?ref_src=twsrc%5Etfw">September 6, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Action Images)

 

 


Tagovi

Jude BellinghamBorussia DortmundJadon SanchoOusmane Dembele

Ostale Vijesti