On je Realova zamjena za S.Ramosa: Ima 18 godina, jeftin je, a već je bio kapetan svoje momčadi

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 04.07.15. | 14:42

Iako je transfer Sergia Ramosa u Manchester United još daleko od realizacije, Real se priprema na život bez iskusnog stopera.

Tako se u Madridu već razmišlja o potencijalnim zamjenama, a u španjolskim i svjetskim medijima se najviše spominje ime Nicolasa Otamendije kao novog stopera Kraljevskog kluba.

Međutim, nove vijesti iz Madrida govore kako se neće trošiti veliki novac na dovođenje obrambenog igrača, ali će Real svakako tražiti prinovu na toj poziciji. Kocka je izgleda pala na Jesusa Valleja, jednog od najvećih talenata španjolskog nogometa.

Vallejo ima 18 godina, standardni je član mladih nacionalnih selekcija, a ove godine je nastupio i za U21 sastav Furije iako je tri godine mlađi od suigrača. Karijeru je počeo u Zaragozi, a lani je u Segundi upisao 31 nastup i postigao 1 gol. Koliko je impresionirao svojim nastupima govori podatak kako mu je trener Ranko Popović posljednjih mjeseci dao čast da bude kapetan momčadi koja je osvojila šesto mjesto u drugom razredu španjolskog nogometa.

Zaragoza ipak neće graditi svoju budućnost na ovom igraču, a neće zaraditi ni pretjerano velike novce. Vallejo, naime, ima izlaznu klauzulu od 4,5 milijuna eura, a taj novac Real može dati bez problema. On bi već ovog ljeta došao na Santiago Bernabeu, trenirao bi s prvom momčadi, a igrao za Castillu.

Real bi se, u slučaju odlaska Sergia Ramosa, u sljedećoj sezoni oslonio na Pepea i Varanea, a Vallejo bi uskakao u slučaju potrebe dok bi u budućnosti bio jedan od oslonaca Kraljevskog kluba.

(Foto: realzaragoza.com)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Jesus Vallejo

Ostale Vijesti