Olmo tragičar, Rijeka golčinom potvrdila osvajanje kupa (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.05.19. | 21:45

Peti naslov kupa za bijele.

Odigrana je utakmica finala Hrvatskog kupa u kojoj je Rijeka u Puli pobjedom nad Dinamom 3:1 osvojila svoj peti naslov kupa.

Rijeka se na početku utakmice postavila defenzivno, ali sa visokim duplim blokom, dok je Dinamo pokušavao nametnuti svoj ritam. Nakon par prilika s jedne i druge strane, u 13. minuti potpuni šok za Dinamo. Rijeka je izvela korner, lopta je u petercu došla do Petkovića, koji katastrofalno reagira, na loptu nalijeće Čolak te zakucava loptu za vodstvo Rijeke.

Nakon gola pada tempo utakmice, sve do 39. minute kada Šunjić gubi loptu na centru, ona dolazi na bok do Kvržića, koji radi nered u Dinamovoj obrani, na korner crti gura kroz noge Rrahmaniju, ulazi u šesnaest i upošljava natrčalog Halilovića, koji matira nemoćnog Livakovića, za povećanje vodstva 2:0.

Rijeka je u prvom poluvremenu odličnom igrom potpuno iznenadila aktualnog prvaka, stvorila više prilika i na odmor otišla s prednošću 2:0.

Drugo poluvrijeme, Dinamo kreće na sve ili ništa. Ulaze Gavranović i Leovac i baš Švicarac postaje najveća opasnost po svoju bivšu momčad. Dinamo je dominirao i u 63. minuti dolazi do pogotka preko Oršića. Krilni napadač Dinama ubacio je loptu na peterac, gdje Ademi glavom puca, međutim Sluga fenomenalnom reakcijom spašava gol, no, po njegovu nesreću lopta se odbija do Olma, koji puca u blok, na loptu nalijeće Petković i puca, ali i njegov udarac završava u bloku igrača Rijeke i na kraju  odbijanac dolazi do začetnika akcije, koji sjajnim udarcem matira Slugu.

U 72. minuti Dinamo dolazi do prilike za izjednačenje. Ubačaj Oršića pogađa Escovala u ruku i sudac svira jedanaesterac, jako sumnjiva odluka Batinića. Olmo je uzeo izvesti najstrožu kaznu, međutim Sluga fantastičnom reakcijom spašava Rijeku.

Nakon jedanaesterca Dinamo baca sve u napad, ali se Rijeka dobro brani i u 84. minuti odigrava kontru, koju Kvržić završava sjajnim udarcem i postavlja konačan rezultat 3:1.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Zoran KvržićDani Olmo

Ostale Vijesti