REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Olmo servirao Morati gol za direktan plasman u Katar, Šveđani će sreću potražiti u baražu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.11.21. | 22:37

Španjolci su riješili danas sve dileme

Španjolska je u odlučujućoj utakmici za prolaz na Svjetsko prvenstvo slavila s 1:0 protiv direktnih konkurenata Šveđana.

Samo bod razlike uoči zadnjeg susreta skupine B dijelio je Španjolce i Šveđane. Baš oni, kao ranije Hrvati i Rusi, odlučivali su međusobnim susretom o svojim sudbinama u zadnjoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Tko će letjeti za Katar direktno, a tko će put potražiti u baražu odlučivalo se u Sevilli.

Utakmica se odvijala baš nekako kako smo očekivali. Španjolci su ljubomorno držali loptu u nogama, ne davši puno prostora Šveđanima koji su priprijetili u nekoliko navrata, ali bez ozbiljnije ugroze Simona.

Prvu ozbiljniju situaciju imao je Sarabia u devetoj minuti kada je nemarkiran s ruba kaznenog prostora šutirao pored lijeve stative. Sedam minuta kasnije na drugoj strani zaprijetio je Emil Forsberg koji je iz daleka pokušao iznenaditi Simona, a lopta je završila tik uz desnu stativu.

Forsberg je bio opasan i u 39. minuti kada se dobro oslobodio u šesnaestercu na udarac, ali bio je neprecizan. Lopta je završila pored lijeve stative.

Nastavilo se s udarcima i u drugom dijelu, a do 60. minute od ukupno devet udaraca na obje strane nijedan nije išao u okvir. Opasan je bio pokušaj Pau Torresa u 61. minuti kada je njegov udarac klizećim startom stoper Švedske. Prvi udarac u okvir uputio je Laporte minutu kasnije, ali Olsen je pokazao vratarsku klasu i obranio pokušaj Španjolca.

Kad su vidjeli da teško ide i sve je manje vremena za osigurati direktan plasman, u igru je ušao Zlatan Ibrahimović zadnjih 20ak minuta. Ipak nije uspio Ibrahimović pomoći Šveđanima u tome, jer je nakon nekoliko promašaja nišane namjestio Alvaro Morata i zaključio priču o tome tko će direktno za Katar.

Bila je 86. minuta kada je naletio Morata na odbijanac i po sredini gola ga pospremio u mrežu za vodstvo domaćina od 1:0. Prije njega je iz daleka raspalio Dani Olmo i pogodio gredu, a na loptu je samo naletio nemarkirani Morata.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Tako su Španjolci slavili s 1:0 i plasirali se sad s četiri boda više na SP, a put do Katara će Šveđani tražiti kroz baraž.


REZULTATI KVALIFIKACIJSKIH UTAKMICA ZA SP U KATARU:

Hrvatska – Rusija 1:0

Malta – Slovačka 0:6

Slovenija – Cipar 2:1

Armenija – Njemačka 1:4

Lihtenštajn – Rumunjska 0:2

Sjeverna Makedonija – Island 3:1

Grčka – Kosovo 1:1

Luksemburg – Irska 3:0

Portugal – Srbija 1:2

Španjolska – Švedska 1:0


Tagovi

Španjolskašpanjolska nogometna reprezentacijašvedska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Ostale Vijesti