„Olmo je napravio veliki korak dolaskom u Dinamo, vjerujem da ću i ja“ (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.02.20. | 14:45

Predstavljen prvi Britanac na Maksimiru.

Dinamo je danas na Maksimiru predstavio nova pojačanja dovedena u zimskom prijelaznom roku, a također i postojeće igrače s kojima je produžena suradnja. Najzvučniji novaci u Modroj svlačionici su Matias Godoy i sad već bivši kapetan mlade momčadi Arsenala Robbie Burton.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fvideos%2F2677160092515114%2F&show_text=0&width=267" width="267" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Dok se za Argentinca danima pričalo i povezivalo s Modrima, mladi Velšanin je iznenađenje za mnoge te je malo kome jasno kako je prvi Britanac završio na Maksimiru.

„Dinamo mi je predstavio projekt, igrao sam za U23 momčad Arsenala  i učinilo mi se ovo kao dobar potez, pravi za moju karijeru“, započeo je Burton u svom prvom obraćanju novinarima na Maksimiru.

„Osjećam se jako dobro ovdje, moj novi dom, sretan sam. Dinamo ima veliku povijest, jedva čekam zaigrati. Prvi sam put u Zagrebu, lijepo je, ali u Hrvatskoj sam već bio, prelijepa zemlja. Znam igrače Dinama, recimo Danija Olma, koji je sad otišao. Vidio sam kako je on napravio veliki korak dolaskom u Zagreb, vjerujem da ću i ja tako. Nisam znao da sam prvi britanski igrač u Dinamu, baš lijepo“.

„Igrao sam protiv Hrvatske U-17 i protiv Dinama U-19. Nastupao sam protiv dosta vaših igrača, lijepo je sad biti s njima“.

Robbie nam je otkrio kako je već bio u klubu kad je Martin Taylor stravično slomio nogu Eduardu da Silvi…

“Mislim da sam gledao u prostorijama Arsenalove škole nogometa. Znam da je Eduardo Hrvat i da je igrao za Dinamo. Bio sam tad još sasvim mlad, ali sjećam se kako smo svi prekrili oči kad smo vidjeli što mu se dogodilo,” ispričao nam je.

Osvrnuo se za kraj mladi veznjak na reakciju okoline i kluba na prelazak iz Londona u Zagreb.

„Bio im je šok kad sam rekao da idem u Dinamo, ali to je pravi potez za mene“, zaključio je Burton.

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Robbie Burton

Ostale Vijesti