FABIAN BIMMER/Action Images
FABIAN BIMMER/Action Images

Olmo i Barcelona? Xavi je njegov fan, ali transfer je gotovo pa nemoguć

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.03.22. | 14:13

Osim što RB Leipzig ne želi prodati svojeg ponajboljeg igrača, valja istaknuti i kako je Barcelona za ljeto jednog drugog ofenzivca odredila kao svoj prioritet.

Igrala se 90. minuta prijateljskog ogleda između Španjolske i Albanije kad je Jordi Alba spustio loptu za Danija Olma, nekadašnji veznjak Dinama lijepo ju je primirio desnom nogom i prilikom primanja lopte pripremio si poziciju za udarac. Torres je utrčavao u prazan prostor, očekivao je kratko dodavanje, ali Olmo se odlučio na udarac. I pogodio je, kako s odlukom, tako i s tim udarcem, jer i da je pored Berishe bio Starkosha teško da taj udarac na kraju ne bi završio u mreži.

Olmo je sve napravio sjajno, od primanja, namještanja pa sve do udarca, a čim on napravi nešto konkretno u dresu Furije, španjolski mediji odmah kreću sa špekulacijama glede njegove budućnosti. Nekoć se spominjao Real Madrid, ali izgleda kako ta priča nema uporišnu točku više. Sad se najviše spominje mogućnost njegovog odlaska u Barcelonu, ali prema svemu sudeći Dani se – barem zasad – neće vratiti u matični mu klub.

Iako je Xavi istaknuo kako je njegov fan, španjolski Sport javlja da je praktički nemoguće da Olmo ovog ljeta osvane na Nou Campu. Osim što RB Leipzig ne želi prodati svojeg ponajboljeg igrača, navodno je i u Barceloni donesena odluka da se ovog ljeta krene po Raphinhu, 25-godišnjeg Brazilca koji igra svoju drugu sezonu u Leedsu u kojeg je došao iz Rennesa. On je trenutno van pogona zbog koronavirusa, a u klubu se nadaju da neće osjećati nikakve posljedice budući da je on jedna od rijetkih svijetlih točki u klubu ove sezone. Raphinha je u 27 nastupa u Premier ligi ove sezone dogurao do devet pogodaka i tri asistencije, dok je Dani Olmo u Bundesligi na 12 nastupa, dva pogotka i tri asistencije.

Olmo je dvije godine mlađi od Brazilca, ali je sigurno i skuplja opcija. Osim toga, riječ je o različitom profilu igrača budući da Olmo više prakticira igrati u sredini terena iza isturenog napadača, dok je Raphinha krilo koji čuvarima zadaje probleme ponajviše svojom brzinom i prodornošću.

Xavi je u sredini dobro pokriven, brinu ga krilne pozicije i tu vidi Raphinhu kao najbolju moguću nadopunu za svoju momčad. Barcelona je nedavno razbila Real Madrid u El Clasicu s ogromnih 4:0, a tim rezultatom dali su nagovijestiti da za sljedeću sezonu imaju velike planove. Olmo, zasad, nije dio istih, ali to ne znači da se to ne može promijeniti. Naravno, ako u međuvremenu ne dođe netko tko je spreman ispuniti financijske zahtjeve Nijemaca i odvede Olma u svoje redove…


Tagovi

Dani OlmoBarcelonaRB LeipzigBundesligaLa Liga

Ostale Vijesti