Zvonimir Barisin/PIXSELL
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Olmissum opet prokockao prednost: HIT u posljednjim sekundima do pobjede

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 18:16

Nakon dvije odlične utakmice Olmissum je ostao bez teoretske šanse za plasmanom na Final Four.

Hrvatski viceprvak Olmissum u prvoj utakmici skupine Elitne runde Lige prvaka koja se igra na Mallorci, propisno je namučio europskog prvaka Palmu Futsal. Omišani su na poluvremenu vodili s 2-1, ali su na kraju upisali poraz od 3-5. Olmissum je danas odigrao svoju drugu utakmicu skupine i nesretno izgubio od ukrajinskog HIT Kijeva s 3-4.

Omišani su na odmor otišli s minimalnom prednosti golom Antonija Sekulića u 19., a stasiti Slavonac zabio je u 27. za vodstvo Olmissuma od 2-1. Ipak, do 30. minute HIT golom Zuka i drugim pogotkom Abakšina dolazi do preokreta. Duje Kustura u 36. poentira za 3-3. Obje momčadi krenule su po pobjedu, a u takvoj igri bolje su se snašli Ukrajinci koji su dvije sekunde prije kraja stigli do 4-3 pobjede golom Pončovnija.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Podsjetimo, ove dvije momčadi susrele su se i u Glavnoj rundi natjecanja. Olmissum je do 37. minute vodio s 1-0, ali je na kraju izgubio 1-4.

Olmissum će u posljednjem kolu u subotu odigrati utakmicu za prestiž protiv prvaka Poljske Lubawe koja je u kasnijem terminu izgubila od Palme Futsal.. HIT iz Kijeva ima tri boda, a za prolaz dalje morat će u posljednjem kolu pobijediti europskog prvaka i domaćina turnira. Ako Lubawa pobijedi Olmissum, u tom slučaju na vrhu bi bile tri momčadi sa šest bodova i odlučuvala bi međusobna gol-razlika. Olmissum može biti drugi, ako pobijedi Lubawu s dva razlike, a HIT izgubi od Palme Futsal koja bi prošla na Final Four. (G)

Vrsta utakmice: UEFA Futsal Liga prvaka

Kolo: Elitna runda, 2. kolo

Datum: 30.11.2023.

Vrijeme: 16:00

Dvorana: Palau Municipal d´Esports de Son Moix

Gledatelja: 200

OLMISSUM – HIT 3:4 (1:0)

Prvi sudac: David Grøndal Nissen (DEN)

Drugi sudac: Gábor Kovács (HUN)

Treći sudac: Miguel Castilho (POR)

Četvrti sudac: Diego Martinez Garcia (ESP)

Delegat: Massimo Nanni (SMR)

Kontrolor suđenja: Massimo Cumbo (ITA)

OLMISSUM: Nikola Čizmić, Duje Kustura, Jakov Hrstić, Jeremy Bukovec, Bruno Žilić, Antonio Juretić, Josip Juretić, Josip Kolobarić, Iiro Vanha, Antonio Sekulić, Karlo Vuković, Karlo Sirovice, Vinko Rozga, trener: Frane Despotović

HIT: Oleksandr Sukhov, Oleksand Lifer, Oleksandr Smetanenko, Andrii Melnyk, Artur Podliuk, Serhiy Zhurba, Yevhenii Zhuk, Volodymyr Ponochovnyi, Ruslan Sheremeta, Oleksandr Pediash, Danyil Abakshyn, Yevgen Siryi, Oleksandr Kravets, trener: Oleh Lukianenko

STRIJELCI: 1:0 Sekulić (19′), 1:1 Abakshyn (25′), 2:1 Sekulić (27′), 2:2 Zhuk (29′), 2:3 Abakshyn (30′), 3:3 Kustura (36′), 3:4 Ponochovnyi (40′)

AKUMULIRANI PREKRŠAJI: Olmissum 8 (3+5); Hit 7 (3+4)

ŽUTI KARTONI:

Sekulić (8′), Stojanović (11′) – OLMISSUM

Zhuk (20′), Pediash (22′), Ponochovnyi (23′) – HIT



Tagovi

Futsal Liga prvakaFutsalfutsalMNK OlmissumOlmissum

Ostale Vijesti