MNK Olmissum Facebook
MNK Olmissum Facebook

Olmissum izgubio prvu utakmicu u doigravanju u povijesti, Pula obranila prednost domaćeg terena

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 07.05.22. | 12:29

Prvaci su uz to upisali i prvi domaći poraz u sezoni.

Jučer su odigrane prve utakmice polufinala prvenstva Hrvatske u futsalu, a aktualni prvak Olmissum upisao je prvi poraz u doigravanju u povijesti! Prvacima je ovo treća sezona u 1.HMNL, u prvoj (zbog korone se playoff igrao na samo jednu utakmicu) do naslova su došli s dvije pobjede i remijem (u finalu protiv Novog vremena nakon boljeg raspucavanja penala), potom su u prošloj sezoni do titule došli sa sedam pobjeda (Square 2-0, Futsal Dinamo 2-0 i Novo vrijeme 3-0), a onda su izbacili Vrgorac u osmini finala ovosezonskog prvenstva s 2-0.

Sinoć su, nakon 12 utakmica bez poraza došli i do prvog poraza. U omiškom Ribnjaku nadvisilo ih je Novo vrijeme s 2:1 i nanijelo im, ujedno, prvi ovosezonski poraz na domaćem parketu. Naime, Olmissum je slavio u svim domaćim utakmicama prvog dijela prvenstva, u Kupu, Ligi prvaka i osmini finala doigravanja. Makarani sada imaju veliku prednost pred uzvratnu utakmicu koja se igra na njihovom parketu. Podsjetimo, Novo vrijeme je ove sezone već osvojilo neslužbeni Superkup, a u finalu Kupa u Puli su sa visokih 6:2 nadvisili upravo Olmissum.

Jučer je Olmissum poveo ranim pogotkom Josipa Jurline u 5. minuti. U prvom dijelu igralo se bez većih prigoda, najveće uzbuđenje bila je vratnica Blage Gašpara iz Novog vremena. Makarani furiozno otvaraju nastavak utakmice. Već u prvoj minuti drugog dijela Vedran Kazazić poentira nakon lijepe akcije, a u 24. gosti stižu do preokreta. Brazilac Paulinho sjurio se sam na Josipa Bilandžića i pogodio za preokret. Antonio Sekulić nije uspio realizirati svoje prilike, probao je Olmissum i s golmanom igračem, ali nije išlo. Novo vrijeme je imalo i podršku svojih navijača te je došlo do velike pobjede i iznenađenja i idući vikend imaju prvu 'meč loptu' za finale u kojem će igrati protiv boljega iz dvoboja Futsal Pula - Square.

Novi prvoligaš još jednom je potvrdio da će biti jedan od kandidata za naslov. Nakon što su Puljani u osmini finala s 2-0 u pobjedama nadvisili Square, sinoć su s 3:0 bili bolji od umornog Squarea, jedinog polufinalista koji je ovaj tjedan igramo dvije utakmice, budući da su u utorak nadvisili Futsal Dinamo u majstorici za polufinale. Puljani su krenuli bez kapetana Uroševića i Robeta Grbića, a Dubrovčani bez kartoniranog vratara Luje Jurišića, ali uz pomoć povratnika Mare Đuraša. No, to im nije pomoglo u nastojanju da u Dubrovnik otputuju s velikom prednosti. David Mataja zabio je u 8. minuti za 1:0 na asistenciju Argentinca Baisela. Igralo se otvoreno na obje strane, a rasplet utakmice dogodio se u drugom dijelu. Niko Vukmir je pucao, a Mirko Hrkač skrenuo u vlastitu mrežu za 2:0 vodstvo Pule. Gospari su pokušali s golmanom igračem, no Žarko Luketin je bio nesavladiv. Konačni rezultat postavio je dvostruki strijelac Mataja pogotkom 15 sekundi prije kraja.

Druge utakmice polufinala igraju se u petak u Dubrovniku te u subotu u Makarskoj.

1.HMNL, polufinale:

Olmissum - Novo vrijeme 1:2 (0-1)

Futsal Pula - Square 3:0 (1-0)

Square - Futsal Pula (petak, 13. svibnja)

Novo vrijeme - Olmissum (subota, 14. svibnja)


Tagovi

FutsalNovo Vrijeme ApfelFutsal PulaMNK OlmissumOlmissumPrva HMNL

Ostale Vijesti