Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Olić za Germanijak: "Nisam niti razgovarao o opciji da preuzmem mlade, najveći sam navijač Igora Bišćana"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 13.04.23. | 19:17

Pomoćnik Zlatka Dalića ostaje uz reprezentaciju pred kojom su veliki izazovi u Ligi nacija

Ivica Olić bio je jedna od zvijezda u Kutjevu gdje je na lokalnom stadionu odigrana utakmica Humanih zvijezda i predstavnika Udruge Mali princ. Nekad vrstan golgeter, sada pomoćnik u A reprezentaciji Hrvatske odvojio je par minuta za razgovor za Germanijak te pojasnio što se zapravo dogodilo oko izbora za nasljednika Igora Bišćana u U-21 reprezentaciji.

“Na tu temu nisam niti pričao s nekime. Ostajem u A reprezentaciji s izbornikom i ekipom. Pred nama su važne utakmice, imam veliku želju prisustvovati na završnom turniru Lige nacija u Nizozemskoj gdje nas čekaju velike reprezentacije. Ponavljam, nisam pričao o opciji da preuzmem mladu reprezentaciju”, rekao nam je Ivica Olić koji nema svog favorita za tu funkciju koja je ostala upražnjena odlaskom Igora Bišćana. Međutim, smatra Olić, savez će na čelu s predsjednikom Kustićem pronaći rješenje. Što se pak tiče Bišćana, Olić smatra da se on dokazao već u klupskom nogometu.


“Bio je u Olimpiji i Rudešu. Radio je fantastičan posao s Rijekom. Njegov sam najveći navijač, drago mi je da je došao u klub svoje mladosti i nadam se da će imati rezultate koji su ga pratili do sada”, naglasio je Ivica Olić prije nego se prebacio na izazove koja su pred Hrvatskom na završnom turniru Lige nacija.

“Hrvatska ima velike ciljeve na Ligi nacija. U razgovoru s izbornikom i igračima zaključili smo da ne idemo samo prisustvovati već i osvojiti. Imamo u startu motiviranog domaćina, ali mi smo navikli igrati u vrućim atmosferama. Nadam se da će nam igrači biti zdravi i da ćemo imati vremena spremiti se za ono što nas čeka”.

Atmosfera u reprezentaciji je sjajna. Ivica Olić potvrdio je kako su igrači silno motivirani i da je impresioniran pristupom koji imaju u utakmicama i treninzima.

“Da je drugačije, ne bi imali takve rezultate. U reprezentaciji je najvažnija glad i želja. Potom i kvaliteta. Imamo dobar izbor igrača i voljeli bi da imamo manje ozljeda. Možda nam igrači u ove dvije nisu bili u optimalnoj formi, ali imamo vremena do Lige nacija da se spremimo”.

Na koncu, niti Olić nije mogao bez pitanja o Luki Modriću koji je kao vino. Što stariji, to bolji.

“Posebno sam vezan uz Luku, igrali smo desetak godina, sad sam već pet s njim kao trener. Mislim da će sigurno nedostajati jednog dana kada ode. Njega nitko ne može nadomjestiti. No, Hrvatska je uvijek imala mladih i kvalitetnih igrača. Nekada su dolazili više, nekad manje ali bili su tu. Sada imamo dobar miks iskusnih i mladih. Nismo superiorni kao Francuska da u slučaju ozljeda imamo odmah spremnu zamjenu identične kvalitete, ali vjerujem u ovaj talent i snagu”, završio je Olić.


Tagovi

Ivica OlićHrvatska U21VatreniIgor BišćanHNS

Ostale Vijesti