DAVID W CERNY/Action images
DAVID W CERNY/Action images

Olić ga je naslijedio u CSKA Moskvi, a sad je preuzeo klupu Dinamovog protivnika iz Europske lige

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.04.21. | 19:24

Gončaranko je na klupi zamijenio Murada Musaeva, koji je dobio otkaz u subotu, nakon što je Krasnodar ponižen na domaćem travnjaku od Akhmat Groznyja. Gosti su slavili 0:5

Živo je ovih dana na ruskom tržištu. Nakon što je Ivica Olić preuzeo klupu CSKA Moskve, a Vedran Ćorluka objavio kako odlazi iz gradskog rivala Lokomotiva, novim rotacijama svjedočimo na trenerskim pozicijama. Istina, u prvom planu nisu Hrvati, ali daleko od toga da ove promjene s njima nemaju veze.

Naime, Viktor Gončarenko, trener kojega je Olić zamijenio u CSKA, novi je strateg Krasnodara, kluba kojega je Dinamo nokautirao iz Europe. Ovu vijest danas je na svojoj službenoj stranici objavio Krasnodar i dodao kako je Bjelorus potpisao ugovor do ljeta 2023. godine.

Gončaranko je na klupi zamijenio Murada Musaeva, koji je dobio otkaz u subotu, nakon što je Krasnodar ponižen na domaćem travnjaku od Akhmat Groznyja. Gosti su slavili 0:5. Naravno, nije Musaevu presudio samo taj poraz, već katastrofalna forma njegove momčadi općenito.

Naime, nakon što je ispao od Dinama u šesnaestini finala Europske lige, Krasnodar je odigrao pet utakmicu u sklopu ruske lige, a slavio sam jednom. Poražen je triput, jednom je remizirao i Musaevu je postalo jasno što ga čeka, iako je na klupi proveo gotovo dvije godine.

Gončarenka sada čeka težak posao, jer klupske ambicije bile su vezane uz borbu za naslov prvaka, a trenutno je Krasnodar tek 10., s devet bodova zaostatka za pozicijom koja vodi u Europu. Upravo tu četvrtu poziciju drži bivši klub Gončarenka, točnije CSKA našeg Olića i Vlašića.

Inače, Gončarenku su tek 43 godine, a u trenerskim vodama nalazi se već skoro 20 godina. Krenuo je u drugoj momčadi Bate Borisova početkom 2004. godine, nakon čega je vodio i prvu momčad. Od 2013. godine je u Rusiji, gdje je sjedio na klupama Kubana iz Krasnodara, Urala, Ufe i CSKA Moskve, u kojoj je proveo i najviše vremena.


Tagovi

CSKA MoskvaKrasnodarIvica Olićruska nogometna liga

Ostale Vijesti