Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Oko sokolovo: "Ne možemo točno utvrditi je li Rudeš oštećen, a penal na Mierezu nije postojao"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.11.23. | 21:59

Analiza suđenja u HRT-ovoj emisiji Stadion.

Mario Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion je komentirao suđenje u utakmicama proteklog kola HNL-a.

Dosta repova vuklo se i vuče se nakon utakmice Hajduka i Rudeša na Poljudu koju je sudio Dario Bel.

„On je poznat po tome što pušta čvršću igru, mislim da je dobro odsudio utakmicu“, istaknuo je Strahonja pa se osvrnuo na sporne situacije. U 49. minuti su Diallo i Uremović bili uz Topića.

„Ispravna odluka suca. Igrač Rudeša koji je pao nema loptu pod kontrolom, lopta je otišla u desnu stranu, ovo nije intenzitet za kazneni udarac, da je imao loptu pod kontrolom, bio bi kazneni udarac. U ovoj situaciji nema ništa“.

U sudačkoj nadoknadi su bile dvije situacije u kojima je Rudeš tražio penal.

„Kontakt Sigura i Pavlovića je pitanje intenziteta, a i Pavlović je djelomično naglasio pad. Tu je sudac bio bočno postavljen i jedini može dobro procijeniti, te mu treba vjerovati i dati mu za pravo. U drugom slučaju postoji upitnik tko je prvi došao do lopte, meni se čini da je Tomečak, to je bila borba za loptu dva stopala. Ako postoji neka kamera koja pokazuje da je nakon igranja lopte Tomečaka došlo do čistog udaranja, onda je to kazneni udarac. Na temelju ovoga, odnosno dojma, ne možemo reći da je bio penal“.

Potom je Strahonja dao za pravo Duji Strukanu kod procjene je li bio kazneni udarac za Osijek u 17. minuti nakon što je igrač Gorice Munksgaard najprije udario loptu pa Miereza.

„Sudac nije dosudio kazneni udarac i bio je u pravu“.

Osvrnuo se Strahonja i na situaciju u 59. minuti u kojoj je Pršir igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

„Tu je bio prekršaj igrača Osijeka pa nakon toga kažnjivo igranje rukom igrača Gorice. U konačnici je nogometno odluka ispravna. VAR je pogriješio što nije zvao Strukana jer nije na njima da procjenjuju prekršaj, nego da ga zovu radi ruke. Nakon toga će sudac procijeniti i je li prekršaj, a ja mislim da jest“.



Tagovi

HNLNK RudešHajdukNK OsijekHNK Gorica

Ostale Vijesti