Trenutak u kojem je stradao Crépeau. Foto: Kirby Lee-USA TODAY Sports
Trenutak u kojem je stradao Crépeau. Foto: Kirby Lee-USA TODAY Sports

Oh, crap: Zbog teškog loma noge u finalu MLS kupa Kanađani ostali bez Borjanove zamjene

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.11.22. | 20:27

U 110. minuti utakmice je zaradio težak lom noge prilikom klizećeg starta na suparničkog napadača koji se našao u mat situaciji.

Prvi vratar američkog LAFC-a i rezervni vratar Kanade, Maxime Crépeau, slomio je nogu u finalu MLS kupa te će zbog toga propustiti Svjetsko prvenstvo u Kataru. Crépeau je u 110. minuti morao spašavati pogrešku svoje obrane kojoj je suparnički napadač uspio pobjeći te ga je klizećim startom pokušao spriječiti u postizanju pogotka, ali je pritom došlo do kontakta koji je rezultirao teškom ozljedom desne potkoljenice.

Crépeau je na nosilima iznesen s travnjaka, a umjesto njega je na teren poslan John McCarthy koji je službeno u igru ušao u 118. minuti i onda – postao heroj! Pobjednika se dobilo tek nakon raspucavanja, a McCarthy, koji je u sezoni skupio tek tri nastupa te je u 37 navrata bio na klupi LAFC-a, je obranio dva ključna jedanaesterca čime je osigurao trofej svojoj momčadi.


Izabran je za igrača utakmice, njegovo se ime slavilo, ali isto tako nitko ni namjanje ne umanjuje doprinos Crépeaua koji je najskuplje od svih igrača platio ovaj uspjeh. On je izgubljen za Svjetsko prvenstvo, pred njim je dug oporavak, ali usproks svemu on je sa svojim suigračima putem Facetimea slavio pobjedu. Oni u svlačionici, on u bolnici.

Kanadski nogometni savez na službenim je stranicama zaželio brz oporavak svojem standradnom reprezetntativcu, a isto je napravili i ljudi iz Philadelphije koju je LAFC porazio u finalu čime su pokazali pravu veličinu i sportski duh. Inače, dan ranije je zbog ozljede s popisa putnika za Katar kod Kanađana otpao i Scott Kennedy, dok bi prva zvijezda reprezentacije, Alphonso Davies trebao propustiti nadolazeće dvije utakmice Bayerna, ali njegov nastup na Svjetskom prvenstvu nije upitan.



Tagovi

kanadska nogometna reprezentacijaKatarKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.LAFCMLSMLS Playoff

Ostale Vijesti