Oduševljeni navijači mladog Chelseajevog talenta nazivaju zvijeri!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.01.15. | 11:53

Navijači Chelseaja, jako su nahvalili mladog Dominica Solankea kojeg su prozvali gol mašinom i pravom zvijeri.

17-godišnji napadač je zabio dva pogotka za Chelseajevu U-21 momčad u jučerašnjoj utakmici s vršnjacima iz Manchester Cityja, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Mladi 'Građani' slavili su s 3:2 i petom su pobjedom sezone, nakon deset kola, sada vodeći u poretku Premier U21 League.

Mnogi ga smatraju čudom od djeteta, a da to nije bez razloga, pokazao je u sinoćnjoj utakmici, potvrdivši kakav potencijal posjeduje. Iako nije uspio 'Plavima' osigurati tri boda. A furiozno je otvorio utakmicu, zabivši pogodak već u drugoj minuti.

Briljantno je iskoristio pogrešku Cityjeve obrane i loptu poslao u donji lijevi kut mreže domaćina. Ali vodstvo nije dugo trajalo. Još jedan talent na drugoj strani, veznjak Cityja Brandon Barker je samo dvije minute kasnije sjajno uhvatio na pogrešnoj nozi braniča gostiju i snažno zatresao mrežu iz blizine.

 

Thierry Ambrose je nakon 20 minuta doveo City u vodstvo, a nadu Chelseaja vratio je sjajni Solanke, koji je dugačkim udarcem prevario vratara.

Ali to nije bilo dovoljno za bod. Bersant Celina je u prvoj minuti sudačke nadoknade zabio važan pogodak. Majstorski je provukao loptu među gostujuće igrače i 'Građanima' donio vrijednu pobjedu i vrh prvenstva.

 

Nakon utakmice, mnogi su navijači Chelseaja, unatoč razočaranju rezultatom, na Twitteru bili puni riječi hvale za Solankea. Nazvali su ga zvijeri, ne samo zbog dva vrlo lijepa gola, nego i s obzirom da je mladi napadač zabio čak 17 golova u 18 utakmica. Sasvim je izvjesno da će jednog dana postati igrač top svjetske klase.

 

Da je na dobrom putu potvrdila je nagrada za mladog engleskog nogometaša godine. Chelsea se pohvalio na svojoj službenoj stranici i objavio kako je dobitnik odabran prema izboru trenera, a za Solankeu je stigla prava nagrada za impresivnu godinu koja je iza njega.

17-godišnjak je s engleskom U-17 reprezentacijom u svibnju osvojio naslov europskog prvaka, a bio je najbolji strijelac turnira. Također je imenovan i UEFA-inom zvijezdom 2014. godine. Zabio je najviše od svih igrača u dobnoj kategoriji U18 ili iznad za Chelsea prošle sezone, a i ove je u strašnoj formi, sa 17 golova.

Mladi napadač je ranije ove sezone debitirao za prvu momčad Chelseaja, u susretu Lige prvaka protiv Maribora. Ušao je s klupe u drugom poluvremenu kao zamjena.

Standardan je igrač za Chelseajevu U-21 i U-19 momčad i pred njim je sjajna budućnost.

Ujedno je Solanke i drugi uzastopni igrač iz Chelseaja koji je dobio ovo vrijedno priznanje, a prošle je godine ono pripalo Nathanielu Chalobahu.

 

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

ChelseaDominic SolankeChelsea U21

Ostale Vijesti