Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL
Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Odstupio s mjesta predsjednika kluba, registrirao se kao igrač i s 43 godine će debitirati u malteškoj Premier ligi!?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 29.01.23. | 09:00

Nije riječ baš o bilo kojem klubu već o lideru tamošnjeg prvenstva za kojeg igra i nekadašnji član Dinama

Ono što je odlučio napraviti Joseph Portelli definitivno spada pod kategoriju 'vjerovali ili ne'. Spomenuti 43-godišnjak, inače malteški biznismen koji se po tamošnjim medijima provlači već dugi niz godina zbog meteorskog rasta u svijetu građevine, donedavno je obnašao ulogu predsjednika lidera malteške Premier lige, Hamrun Spartansa, da bi sada, poprilično neočekivano, ponudio ostavku na mjestu prvog čovjeka kluba, registrirao se kao igrač te će se u nadolazećim utakmicama pokušati doći do svojih premijernih minuta u malteškoj Premier ligi.

Ali, ostvarenje njegovih snova neće proći bez prepreka. Naime, NS Malte će navodno pokušati osporiti, odnosno pokušat će odbiti njegovu registraciju. Njihovo je mišljenje da se time ruši reputacija tamošnje lige, iako je Portelli jasno dao do znanja kako misli nastupiti samo u jednoj utakmici i odigrati svega nekoliko minuta.

Prije nego što je dao ostavku na mjestu kluba, njegovi (sada već bivši) suradnici su ga od te ideje pokušali razuvjeriti, ali je on ipak bio odlučan. Isto tako, javili su se i predsjednici drugih malteških prvoligaša, koji također smatraju da Portellijeva ideja nije dobra i da će ista naškoditi i njegovoj reputaciji, ali on svejedno nije posustao.

Zanimljivo, Hamrun Spartans je trenutno vodeća momčad malteške Premier lige, prvom pratiocu bježe 11 bodova, a bivši predsjednik svoje snove želi ostvariti tek kada njegov klub i službeno postane novi prvak. Ove sezone, Hamrun je umalo stigao do grupne faze Konferencijske lige, ali ih je u Playoffu zaustavio Partizan. Prije pola godine je za spomenuti klub potpisao i Roko Prša, hrvatski veznjak koji je posljednje dvije godine proveo u Sloveniji, a baš bi on mogao biti taj koji će bivšeg predsjednika pokušati 'gurnuti' u gol šansu.

O potezu Josepha Portellija raspisali su se svi tamošnji mediji, ali iako s pravne strane ne bi trebalo biti nikakvih problema oko toga da on ostvari svoje snove i zaigra u malteškoj Premier ligi, Savez je taj koji mora dati zeleno svjetlo da registracija, za koju pojedini mediji javljaju kako još nije ni poslana, postane važeća. Dakle, Portelliju bi bilo bolje da već nije požurio s kupnjom kopački, jer postoji mogućnost da iste na kraju ostanu u kutiji. Netaknute. (I.A.S.)



Tagovi

Malta

Ostale Vijesti