Action images
Action images

'Odred odbačenih' izvukao poker iz rukava već nakon prvih 45 minuta, Aspas prvi strijelac La Lige

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 22:24

Briljirali su nekadašnji igrači Liverpoola, Barcelone, Manchester Cityja...

Iako ponedjeljak ponekad zna ponuditi veoma zanimljive nogometne utakmice, ovaj današnji jedan je od onih koje nećemo dugo pamtiti. Naime, iz 'liga petice' na rasporedu je bila svega jedna utakmica, a budući da je ona praktički bila riješena nakon prvih 45 minuta, vjerujemo da je velika većina nogometnih entuzijasta mogla na raniji počinak.

Celta Vigo na domaćem je terenu ugostila Cadiz, 'dojučerašnjeg' drugoligaša koji je ove sezone uspio ostvariti dvije senzacionalne pobjede u La Ligi. Prvo su sredinom listopada minimalnim rezultatom porazili Real Madrid u gostima, da bi onda u prošlom kolu na domaćem terenu svladali Barcelonu rezultatom 2:1. Izgleda kako ih je ta utakmica protiv Barcelone emotivno ispuhala budući da su danas pali praktički bez ispaljenog metka, a konačan rezultat bio je 4:0 za domaći sastav.

U današnjem ogledu briljirali su igrači koje možemo nazvati 'odredom odbačenih' - Nolito, Iago Aspas i Denis Suarez. Potonji se doduše nije upisao u listu strijelaca, ali je zato asistirao Mendezu u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena za četvrti pogodak. Budući da Cadiz danas nije bio pucački raspoložen te su u prvih 45 minuta uputili tek jedan udarac u okvir gola Blanca, vjerujemo da su mnogi već tada zagasili svoje televizore.

Nolito je zabio već u šestoj minuti na asistenciju Aspasa, da bi u 32. minuti kapetan Celte upisao 'jedinicu' i u rubrici golovi nakon što je sigurno realizirao najstrožu kaznu. Do kraja prvog poluvremena još su precizni bili Beltran (43') i Mendez (45').

Nogometaši Celte bili su stvarno neumoljivi te su u prvih 45 minuta postigli četiri pogotka iz četiri udarca u okvir gostujućeg gola. Posljednji put to smo vidjeli u La Ligi u sezoni 03/04.

Prvo ime večerašnjeg ogleda bio je Iago Aspas, omaleni mađioničar kojem je ovo bio sedmi pogodak u sezoni čime je prestigao na čelu ljestvice strijelaca Joaa Felixa. Da bi stvar bila bolja, Aspas je u sezoni upisao i tri asistencije što u prijevodu znači da je bio direktno involviran u 10 pogodaka svoje momčadi.

Ovom utakmicom završeno je 13. kolo La Lige, a s pobjedom je Celta stigla do devetog mjesta te sada imaju samo dva boda manje od sedmoplasiranog Cadiza.

U sljedećem kolu Celta na domaćem terenu ugošćuje Alaves, dok Cadizu u goste stiže Getafe.


Tagovi

Iago AspasNolitoDenis SuarezizvještajLa LigaCadiz

Ostale Vijesti