Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Odličan posao na Rujevici: Stjepan Lončar pred transferom karijere, Rijeci četiri milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.07.21. | 18:20

Koketirao je s nekoliko talijanskih klubova, ali…

Stjepan Lončar uskoro bi mogao ostvariti transfer karijere. Naime, povremeni reprezentativac BiH uskoro bi mogao postati novi igrač mađarskog velikana Ferencvaroša koji je za njegove usluge spreman platiti četiri milijuna eura odštete.

Središnji veznjak rodom iz Mostara, koji jednako kvalitetno može odigrati i na mjestu lijevog krila, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 2,5 milijuna eura što ga čini 'najskupljim' igračem Rijeke.

Lončar je prošle sezone u 1. HNL skupio 30 nastupa, dva pogotka i tri asistencije, a bio je važan kotačić Riječana u plasmanu u grupnu fazu Europske lige.

Zanimljivo, Lončar nije prvi središnji veznjak Rijeke koji je bio na meti Ferencvaroša. Prije nego li se ove zime zaputio nizozemske Eredivizije, čelni ljudi Fradija u svoje su redove htjeli dovesti Tibora Halilovića. No, on nije bio zainteresiran za taj transfer pa se tako isti nije ni realizirao, ali izgleda kako se dobra suradnja dva kluba nastavila te će sada Lončar biti taj koji će Rijeku zamijeniti Ferencvarošem.

Ovaj transfer itekako ima smisla, jer Rijeka je na mjestu središnjih veznjaka jako dobro popunjena. Lončar je najskuplji eksponat u svlačionici, dvije sezone u kontinuitetu igra na visokoj razini, a modus operandi kluba s Kvarnera je da praktički u svakom prijelaznom roku ostvare minimalno jedan veliki izlazni transfer. Podsjećamo, zimus je klub napustio prethodno spomenuti Halilović, dok je dogovorena i prodaja Štefulja i Nevistića u Dinama, dok je unazad godinu dana s Rujevice prvo otišao Ivor Pandur, a onda i Antonio-Mirko Čolak.

Novi list piše kako je za Lončara već pronađena i zamjena, a riječ je o nekadašnjem veznjaku Intera i povremenom reprezentativcu Slovenije Reneu Krhinu koji je sad u statusu slobodnog igrača.

Krhin je posljednji angažman imao u La Ligi 2 gdje je branio boje Castellona, dok je prethodno igrao za klubove kao što su Granada i Nantes.


Tagovi

Stjepan LončarFerencvarosHNK RijekaRijekanogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti