Odlazi li Wenger na kraju sezone? Ovo je šest potencijalnih zamjena na klupi Arsenala

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.03.16. | 10:24

Bliži li se kraju era Arsenea Wengera u Arsenalu?

'Topnici' će vjerojatno ovu sezonu završiti bez trofeja – u Ligi prvaka su nadomak ispadanja nakon 0:2 protiv Barcelone u Londonu, u oba engleska kupa su ispali, a još uvijek imaju nadu da će uspjeti smanjiti zaostatak od 8 bodova za Leicesterom u Premiershipu. No, ako se i dogodi čudo, mnogi smatraju kako bi Arsenal trebao okrenuti novu stranicu i zamijeniti Wengera koji je već 20 godina na klupi 'Topnika'.

BBC se u opširnom tekstu bavi njegovim potencijalnim odlaskom, a kao razloge navode nedostatak rezultata, zasićenost jednom vrstom rada, ali i prirodnim krajem jedne epizode. U svakom slučaju, Wenger bi ubrzo, možda već i nakon ove sezone, mogao napustiti Arsenal, a zanimljiva je lista potencijalnih nasljednika.

BBC ističe kako je Arsenal u problemima jer je Pep Guardiola, trener koji bi se savršeno uklopio u Arsenalovu politiku i infrastrukturu, prihvatila posao u Manchester Cityju dok je Liverpool 'ukrao' Jurgena Kloppa. Manuel Pellegrini je sa 62 godine ipak malo prestar, a Jose Mourinho se ne uklapa u 'karakternu priču' Arsenala.

Samim time BBC je istaknuo 6 potencijalnih imena koja bi mogla naslijediti Wengera na Emiratesu. Jedan od njih je Frank de Boer, trener Ajaxa, a uz njega se spominje i njegov asistent Dennis Bergkamp koji je proveo 11 godina u Arsenalu. Od bivših igrača se spominje i Thierry Henry koji je nedavno dobio trenersku licencu, a spominje se i Patrick Vieira kojeg je, pak, 'zakapario' Manchester City te je sada trener u New York City FC-u.

Jedan od kandidata je i Roger Schimdt, aktualni trener Bayera, a tu je i Steve Bould, aktualni pomoćnik Wengeru. Njemu ipak BBC daje najmanje šanse, ali se ističe kako će uprava kluba s Emiratesa imati težak posao ako se odluči već ovog ljeta tražiti zamjenu za Wengera.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Arsene WengerFrank De BoerDennis BergkampThierry HenryPatrick VieiraRoger SchmidtSteve Bould

Ostale Vijesti