Odlazi i drugi senator Bavaraca – veznjak se vraća u Španjolsku

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.03.19. | 13:15

„Možemo ga platiti bez problema“, izjavili su Španjolci.

Smjena generacija u redovima Bayern Munchena je i službeno započela ove sezone. Vjerojatno sa godinom zakašnjenja, vrijeme je za odlazak brojnih senatora iz svlačionice trenera Nike Kovača, a svoj odlazak na kraju sezone najavile su legende kluba Arjen Robben i Franck Ribery.

Osim ovog, nekad ubojitog, otići će sigurno još poneki starosjedioc na Sabener Strasse. Desni bek Rafinha već je dogovorio povratak u Brazil, gdje će po završetku ove sezone potpisati dvogodišnji ugovor s Flamengom.

Sada se pojavila vijest kako bi sličan korak trebao poduzeti još jedan dugogodišnji član Bavaraca. Riječ je o Javiju Martinezu, defanzivnom veznjaku koji je Munchenu od ljeta 2012. godine, a bio je jedan od bitnih kotača Heynckesove momčadi koja je osvojila Ligu prvaka 2013. godine.

Interes za njega pokazao je klub iz kojega je stigao u Njemačku, a riječ je o Athletic Bilbau. Novi predsjednik baskijskog kluba Aitor Elizegi prije točno 100 dana stigao je na ovu funkciju, a tim povodom je odradio veliki intervju za Telebilbao. Između ostalog, novinare je zanimalo kakve su mogućnosti Athletica da dovede igrače poput Andera Herrere, Fernanda Llorentea i Martineza, na što je on odgovorio da „imaju kapacitet za takve poslove te da ne bi bilo problema u osiguravanju novca za njihove transfere“.

Elizegi se prvenstveno osvrnuo na Javija Martineza, koji će u rujnu napuniti 31 godinu.

„Ako i kada dođe do konsenzusa između dva kluba, izvršni odbor će napraviti sve što je u našoj mogućnosti. Athletic može platiti 20 milijuna eura za Javija Martineza bez ikakvih problema“, izjavio je predsjednika Baska.

Trenutna procijenjena vrijednost nekadašnjeg reprezentativca Španjolske iznosi 30 milijuna eura, ali zbog dobrih odnosa dvaju klubova i velikog kredita koji je Martinez zaslužio kod Bayerna, izgledno je da bi Bavarci mogli spustiti cijenu i omogućiti povratak Martineza u svoj bivši klub.

 

 

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Aitor ElizegiNiko KovačJavi Martinez

Ostale Vijesti