REUTERS/Yves Herman
REUTERS/Yves Herman

Odbrojavamo sitno: Sve je spremno za dolazak Lewandowskog u Barcu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.07.22. | 16:29

Od prvotnih 45 podizalo se na 50 pa i 60 milijuna eura, a na kraju će vjerojatno na tome i ostati

Robert Lewandowski na korak je do dogovora s Barcelonom, dijele ih samo sati. Sve su stranke u kontaktu te dogovaraju završne detalje. Navodno je u posljednja 24 sata Poljak inzistirao na finalizaciju dogovora.

Čelnici Bayerna cijelo su vrijeme odugovlačili, a Robert se na kraju pojavio na pripremama u Münchenu što su mnogi pozdravili kao jako profesionalan potez, no to ne znači da će ondje i ostati. Prema pisanju poljskih medija, Lewa je u München stigao sam, bez obitelji jer je navodno dobivao prijetnje smrću pa se nije osjećao ugodno voditi sa sobom svoje voljene.

Sve je bliži odlazak, a o cijeni će se još pričati.

Od prvotnih 45 podizalo se na 50 pa i 60 milijuna eura, a na kraju će vjerojatno na tome i ostati. Barca je spremna za ovaj dogovor otkinuti i od prodaje klupske imovine. Kao rezultat rasprodaje klupske imovine, u blagajnu bi se u idućih nekoliko tjedana trebalo sliti oko 600 do 800 milijuna eura. Tada bi bilo dovoljno novca za adekvatnu ponudu za Lewandowskog, a onda i lakši oproštaj Bavaraca od njega.

Podsjetimo, Lewandowski ima ugovor do 2023., a Oliver Kahn, izvršni direktor bavarskog giganta najavio je 'njegov je odlazak nešto s čime se možemo nositi". Naravno, izjavio je to nakon što su doveli Manea, do tog trenutka je panika ipak bila nešto veća. Uostalom, Hasan Salihamidžić je letio čak na Mallorcu kako bi razgovarao s Lewom i njegovim agentom pa je za njemačke medije otkrio tek da je to bio dobar razgovor i da je svaka strana iznijela svoja razmišljanja. Međutim, Poljaci tvrde da je Lewina odluka o odlasku već odavno potpuno jasna i da ostanak u Münchenu nikako nije opcija. Od prvog trenutka je Barcelona bila najjači kandidat za uspjeh u tom dogovoru, a sada se čini kao da će i uspjeti pobjediti bavarsku mašinu, barem u ovom dvoboju.

Navodno su o 'finišu' posla obavješteni i Chelsea i PSG koji su se također spominjali kao takmaci u ovoj utrci, ali su bili daleko od cilja.


Tagovi

BayernBarcelonaRobert Lewandowskitransfer

Ostale Vijesti