REUTERS/Leonhard Foeger
REUTERS/Leonhard Foeger

Odbijenica iz susjedstva: Fulham zamjenu za Mitrovića vidi u Albancu, ali ‘gradski rival’ ne pomišlja na prodaju

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.11.23. | 18:36

Ove sezone je u šest nastupa postigao jedan pogodak, ali Poch ga svejedno ne želi tek tako predati u tuđe ruke.

Iako je ljetos Al Hilalova ponuda za Aleksandra Mitrovića bila zaista sjajna, svi navijači Fulhama bili su svjesni da zamjenu na srpskog napadača klub s Craven Cottagea neće tako lako pronaći. Ako uopće. Nakon što je njihov omiljeni Mitro preselio na Bliski istok za 52.6 milijuna eura, za 6 milijuna eura doveden je Raul Jimenez iz Wolvesa. Svojevremeno je Meksikanac bio prava napast pred golom, ali budući da je sad već ušao u 33.godinu života, jasno je da je ono najbolje iza njega.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Fulham se ove sezone muči s realizacijom. Nema Mitra, nema ni golova, reći će navijači. Jimenez je poentirao tek jednom u 14 nastupa, a najbolji klupski strijelac je Willian koji se triput upisao u listu strijelaca. Kad se to uzme u obzir, može se reći da im je trenutno 14. mjesto u Premier ligi ‘premija’.

Ali, znaju u Fulhamu da u Premier ligi brzo sve okrene. Obrana je, više-manje, dobro posložena, ali napad nije. I zato već sada intenzivno gledaju koga će dovesti u siječanjskom prijelaznom roku. Prvi pick Marca Silve je Chelseajev Albanac Armando Broja, ali iz Plavci zasad nisu zainteresirani za prodaju. Čak ni kad bi Fulham ponudio 30 milijuna eura, Poch ne bi bio voljan prodati trećeg ili četvrtog napadača. Malo čudno, ali eto…

No, nije Broja jedini na toj listi. Posljednje informacije govore kako Fulham prati i Brazilca Pedra, napadača Flemenga koji je bio član reprezentacije na posljednjem SP-u, ali brazilski velikan za svoju najveću zvijezdu traži 25 milijuna eura. Isto tako su se spominjali Akpom (Ajax) i Wind (Wolfsburg), ali to ne djeluje kao nešto izvedivo.

Broja je, navodno, pokazao interes da napusti Chelsea, ali Poch nije s njim na istoj valnoj duljini. Zasad. No, ako uskoro ne omekša, čelnici Fulhama morat će se okrenuti drugim opcijama budući da si ne mogu dopustiti da ovog siječnja ne potpišu napadača koji će im donijeti, za početak, barem pet ili šest pogodaka. Ne tako davno, za Mitra bi se reklo da je imao slabu sezonu ako je na kontu stajao neki broj manji od 15, dok bi sada za upola manje na Craven Cottageu izdvojili koliko treba.

U svakom slučaju, Fulham će ove zime dovesti napadača. Broja, Pedro ili netko treći, tek ćemo vidjeti, ali Silva ne skriva svoje karte. On primarno želi Broju, a njemu selidba u drugi dio grada ne bi previše zasmetala. Ali, nešto se pita i Pocha, a dok je on na Stamford Bridgeu, izgleda kako Albanac neće tako brzo negdje drugdje. No, konstatirali smo ranije, u Premier ligi se sve jako brzo okrene... (G)




Tagovi

FulhamMarco SilvaPremier liga

Ostale Vijesti