Odbijena najveća ponuda u povijesti lige, David ipak neće postati novi Topnik

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 26.02.20. | 17:00

Za svoju reprezentaciju zabio je 11 pogodaka u 12 nastupa, a zbog njega je Andrijašević danas u Rijeci.

Ovaj fantastični mladi Kanađanin najzaslužniji je za visoko drugo mjesto njegovog Genta u belgijskoj Jupiler Pro ligi, a iako je na europskom kontinentu tek nešto više od dvije godine, njegova je vrijednost od dana dolaska narasla praktički 200 % što je uistinu nevjerojatan podatak.

Ove sezone, David igra sezonu iz snova. U 25 nastupa za svoj Gent ove je sezone zabio 18 pogodaka, a za njih osam je asistirao. Fantastične brojke za nekoga tko je sredinom siječnja ove godine napunio 20 godina.

Budući da David igra na mjestu ofenzivnog veznjaka (nerijetko se zna naći na mjestu središnjeg napadača ukoliko je tako koncipirana igra) upravo su njegove dobre igre na početku (a i u nastavku) sezone ključni faktor zašto je danas Franko Andrijašević na posudbi u Rijeci.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F2106478802791743&width=500" width="500" height="491" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Budući da je riječ o igraču na kojem u belgijskom prvoligašu planiraju zaraditi ogroman novac, nije nikakvo iznenađenje da su pustili Franka na posudbu u Rijeku usprkos činjenici da je upravo on svojevremeno bio najveća kupovina u povijesti kluba (4,25 milijuna eura).

Bio je to fantastičan potez Genta budući da su na taj način pokazali Davidu koliko mu vjeruju, a Andrijašević se svojim igračkim znanjem i liderskom osobinom nametnuo u prvo ime Rijeke pa bi tako na kraju sezone klub mogao profitirati od prodaje obojice ofenzivnih veznjaka.

Transfermarkt javlja kako su za uslugama 20-godišnjeg Kanađanina bili zainteresirani Manchester United i Arsenal, ali su samo Topnici bili ti koji su poslali službenu ponudu koja je u konačnici odbijena.

“Ne treba nam novac”, rekao je Michel Louwagie, sportski direktor Genta za belgijski tisak nakon što su ga mediji “razapeli” kako to da je klub odbio navodnih 25 milijuna eura za reprezentativca Kanade.

“Ako želite osvajati titule nećete prodati najbolje igrače. Veoma jednostavno.”, nadodao je sportski direktor.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkaagent%2Fposts%2F3190801000933334&width=500" width="500" height="595" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

David je trenutno drugi najskuplji Kanađanin, dok je onaj na tronu u ovom trenutku duplo vrijedniji do njega. Jasno, riječ je o Alphonsu Daviesu, Bayernovom otkriću ove sezone koji je s lijevog krila premiješten na poziciju lijevog beka, a ponajbolju utakmicu u karijeri odigrao je upravo jučer protiv Chelsea kada je njegov klub slavio s visokih 0:3 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Dodajemo za kraj kako trenutno rekord belgijske Pro lige, kada je riječ o izlaznim transferima, drže napadač Aston Ville Wesley te veznjak Leicestera Youri Tielemans koji su prodani za 25 milijuna eura.

Ponuda za Davida (navodno) je bila čistih 20 milijuna koja je uz određene bonuse mogla dosegnuti čak 30-ak milijuna eura, ali belgijski velikan je bio siguran u svoju odluku da svaku mogućnost oko potencijalnog transfera, barem do ljeta, odbiju.

Belgijska liga jedna je od 10 najboljih na svijetu, a koliko ju cijene i eurposki velikani iz liga petice pokazuje i podatak da je čak 27 igrača napustilo ligu za iznose veće od 10 milijuna eura.

Za kraj dodajemo kako je David ugovorno veznan s Gentom do ljeta 2023. Godine, a vrlo vjerojatno će biti najveći izlazni transfer u povijesti lige jednoga dana kada napusti svoj sadašnji klub.

United i Arsenal su zapeti kao puške, ali ako nastavi s ovakvim igrama ne bi bilo veliko iznenađenje da se u utrku za njim uključe i još neki eurposki velikani.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Jonathan DavidGentJupiler ligatransferi

Ostale Vijesti