Odbačeni vratar "iznenadio" izjavom: Van Gaal zaslužuje moje poštovanje

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.02.16. | 11:55

Victor Valdes je imao odličan debi za Standard iz Liegea, obzirom da je njegova nova momčad pobijedila Oud-Heverlee Leuven u belgijskoj Jupiler Pro League.

Novi čuvar mreže belgijskog Standarda Victor Valdes je rekao kako ne osjeća ništa loše prema menadžeru Manchester Uniteda Louis van Gaal, iako je pod njegovom palicom zabilježio tek dva nastupa za 'Crvene vragove'.

Van Gaal je 34-godišnjeg Valdesa doveo u siječnju prošle godine, nakon što se španjolski golman oporavio od ozljede križnih ligamenata u godini ranije. Napustio je Barcelonu nakon teške ozljede i počeo trenirati na Old Traffordu te na kraju i ostao.

No, nije dugo trajala 'ljubav' s nizozemskim stručnjakom. Van Gaal ga je optužio da ne želi igrati za rezervnu momčad i bilo je jasno da su mu otvorena vrata za odlazak. Valdes je tražžio novu destinaciju i u zimskom prijelaznom roku se dogodila posudba u Belgiju.

Valdesu ugovor s Unitedom istječe na ljeto, a nije želio kritizirati Van Gaala zbog njegovih postupaka prema njemu, s obzirom da su ranije surađivali u Barceloni.

Otkrio me kada sam imao 20 godina“, rekao je Valdes novinarima u Liegeu.

Nakon ozljede, on je bio taj koji me pozvao da dođem u United. Moram biti zahvalan na tome“.

Otkrio je kako nije razgovarao s veznjakom Uniteda Marouaneom Fellainijem koji dobro poznaje njegov novi klub Standar, nego s nekim drugim.

Nisam imao vremena razgovarati s Fellainijem jer sam zbilja brzo otišao. Komunicirao sam s Iliasom Moutha-Sebtaouijem, mladim golmanom Manchester Uniteda koji je došao iz Standarda i koji mi je rekao da je to velik klub i da će mi biti dobro ovdje. I nije pogriješio“, priznao je Valdes, koji je zabilježio dobar početak u Belgiji.

Proteklog vikenda je sačuvao mrežu netaknutom u debiju i 2:0 pobjedi nad OH Leuvenom, a potom je pomogao svojoj novoj momčadi da osigura plasman u finale belgijskog Kupa u kojem će igrati s Club Bruggeom. Bivši španjolski reprezentativac bi debi pred domaćom publikom trebao imati protiv Sint-Truidena u nedjelju.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj stranici!


Tagovi

Louis van GaalManchester UnitedStandardVictor Valdes

Ostale Vijesti