Odbačena tužba za silovanje protiv Dinamovog napadača

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 04.04.19. | 21:30

Oglasio se DORH.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odbačilo je tužbu za silovanje koja je pokrenuta nogometaša zagrebačkog Dinama, Iyayija Believe Atiemwena.

Krajem prošlog mjeseca, policija je privela 23-godišnjeg nogometaša zbog sumnji u počinjenje kaznenog djela silovanja koju je prijavila djevojka iz Velike Gorice, gdje je Atiemwen igrao prije dolaska u Dinamo. Ta je tužba od DORH-a odbačena, utvrdivši da je nevin po toj optužbi, ali krilni igrač prvaka Hrvatske suočen je s još jednom tužbom.

Njegova bivša djevojka Iva Bošnjak podnijela je prije toga privatnu tužbu zbog navodnog počinjenja fizičkog nasilja.

"Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici donijelo je rješenje o odbačaju kaznene prijave protiv 23-godišnjeg državljanina Nigerije. (4.4.2019.)

Policijska uprava zagrebačka podnijela je posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave 24-godišnje hrvatske državljanke protiv osumnjičenika zbog počinjenja kaznenog djela silovanja iz članka 153. stavak 1. u svezi članka 152. stavak 1. Kaznenog zakona na njezinu štetu. Na temelju rezultata izvida koje je provela Policijska uprava zagrebačka nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je osumnjičenik počinio prijavljeno kazneno djelo zbog čega je doneseno rješenje o odbačaju kaznene prijave", stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Iyayi Atiemwen

Ostale Vijesti