REUTERS/Alkis Konstantinidis
REUTERS/Alkis Konstantinidis

Od svih Brazilaca u HNL-u on je bio 'najubitačniji', a nakon tri godine u New Yorku će promijeniti sredinu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.12.22. | 14:28

Prošle sezone je zabio 11 pogodaka za NYFC čime je nagovijestio povratak starim navikama.

Krajem ožujka 2019. godine Brazilac Heber napustio je Rijeku te u transferu vrijednom 2.5 milijuna eura zamijenio Kvarner 'glavnim gradom svijeta' New Yorkom. Njegova prva sezona u MLS-u bila je fenomenalna, zajedno s Rumunjem Mitritom i Argentincem Maxijem Moralezom bio je najbolji igrač kluba, ali je naredne dvije godine veliku muku mučio s ozljedama (prvo kvadriceps, potom je potrgao križne ligamente na koljenu) zbog čega je u 2020. i 2021. odigrao samo 22 utakmica u svim natjecanjima (jedan pogodak). No, u Velikoj jabuci ga se nisu odrekli, a ove sezone se vratio starim navikama pa je tako u 32 nastupa postigao 11 pogodaka. Iako je ugovorno vezan za klub još godinu dana (s tim da klub ima opciju za još jednu godinu) izgleda kako će u skorijoj budućnosti 31-godišnjak napustiti NYFC.

Prema informacijama koje dolaze iz SAD-a, Heber bi karijeru trebao nastaviti u Seattle Soundersima. Riječ je o klubu koji je 2019. godine osvojio naslov prvaka MLS-a, u sezoni 21./22. osvojili su CONCACAF Ligu prvaka, a prvo ime kluba je Peruanac hrvatskog podrijetla Raúl Ruidíaz (punog imena Raúl Mario Ruidíaz Misitich).

Prošlu sezonu Seattle je okončao na 11. mjestu Zapadne konferencije što nije bilo dovoljno da izbore Playoff pa tako ove zime planiraju napraviti velike promjene u svlačionici. Početkom studenog 2022. je naslov prvaka MLS-a osvojila momčad LAFC-a za koju igraju Gareth Bele i prva zvijezda kluba Carlos Vela nakon što su raspucavanju bili bolji od Philadelphije Union. U MLS-u trenutno igraju tri hrvatska nogometaša, Dario Župarić (Portland), Kristijan Kahlina (Charlotte) i Damir Kreilach (Real Salt Lake) s tim da je potonji ostavio najveći trag u SAD-u od svih hrvatskih nogometaša, a kakav status ima u klubu najbolje opisuje da (osim kapetanske trake) ima svoj 'korner' na tribinama stadiona America First Field.

Heber bi preselio u Seattle u sklopu razmjene igrača, s tim da se imena onih igrača koji bi trebali umjesto njega preseliti u NYFC zasad drže u tajnosti. Podsjetimo, Heber je svojevremeno igrao za Rijeku i Slaven Belupo, zabio je najviše pogodaka od svih Brazilaca koji su igrali u HNL-u (35), s tim da je njegov prvi pratitelj Jairo poentirao 12 puta manje iako je odigrao 28 utakmica više. (I.A.S)



Tagovi

HeberMLSSeattleSeattle SoundersNew York CityNew York

Ostale Vijesti