screenshot twitter
screenshot twitter

Od "promašaja" do legende: Marca odala veliko priznanje Luki Modriću

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.05.22. | 19:27

Kad je došao u Real čitetelji su ga proglasili promašajem, a sada mu se klanja cijela Europa.

O Lukinim kvalitetama ne treba puno pisati, sve se već zna.

Genijalni veznjak Real Madrida i hrvatske reprezentacije godinama je dirigent na Santiago Bernabeu, bez obzira na to tko je trener i kakav nogomet preferira. Njegov učinak na terenu je jednostavno neoboriv. To je uostalom prepoznala i Marca. Sjajna sezona našeg kapetana i nekoliko nezaboravnih poteza bili su dovoljni da se najpopularnije sportsko glasilo na Pirinejima odluči nagraditi Modrića titulom – legende.

Nagrada "Marca Leyenda" dodjeljuje se najvećim sportašima, onima s posebnim utjecajem na sport i društvo u cjelini, a kako je Luka izuzetno utjecajan na terenu ali i pored njega, odluku nije bilo teško donijeti. Luka polako ali sigurno naplaćuje sve ono što je godinama pruža reprezentaciji i Realu.

Na svečanosti koja je održana u Casinu Madrid posebno mjesto imala su djeca, oni su se u maniri nogometaša, posložili u špaliru pored Modrića i postavljali mu pitanja na koje je on pokušao odgovarati. Nakon inauguralnih riječi uredništva Marce, na scenu je stupio Modrić i rekao:

“Ovo je posebna nagrada i osjećam se jako uzbuđeno. Jako je lijepo biti na listi s legendama i pobjednicima. Jasno mi je što ljudi u Realu i oko njega žele od mene, to je nešto nevjerojatno i jako sam zahvalan zbog te ljubavi koju mi pružaju. I dalje ću se truditi u svakoj utakmici dati sve od sebe da im se odužim. Za mene, Real Madrid je sve. To je moja kuća, osjećam se sretno. Proživljavati ovakve trenutke čini me sretnim. Ja sam samo još jedan Madridista, to vrijedi za cijeli život. Hvala mojoj obitelji, suigračima i trenerima. Više volim osvajati kolektivne trofeje od ovih individualnih, ali jako sam sretan zbog ovoga” rekao je kapetan Vatrenih.

Što reći osim da je ovo jedan sasvim zasluženi epilog. Luka je pružio previše da bi sve dobro sa terena ostalo nedorečeno. Modrić je svakako nogometna legenda a ova nagrada to i potvrđuje.


Tagovi

Luka ModrićReal MadridMarca

Ostale Vijesti