REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Od 1998. do danas samo jedna utakmica nokaut faze Hrvatske nije završila s produžecima!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.12.22. | 15:30

Očekuje li nas nova drama?

Ostalo je još svega nekoliko desetaka minuta do početka utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Treći put u povijesti na Svjetskim prvenstvima Hrvatska će se sučeliti s Japanom. U prethodna dva navrata susreli smo se u grupi, 2006. utakmica je završila 0:0, a 1998. Davor Šuker zabio je jedini pogodak u vrlo teškoj utakmici.

A kada smo već kod 1998., od nokaut faze tog natjecanja, kojeg je Hrvatska završila kao treća na svijetu, Vatreni su odigrali osam utakmica u nokaut fazi velikih natjecanja. Podatak zvuči prilično nevjerojatno, ali u sedam od tih osam utakmica pobjednik je odlučen nakon produžetaka ili čak raspucavanja jedanaesteraca. Ta jedina utakmica bila je finale zadnjeg Svjetskog prvenstva u kojem je Francuska slavila s 4:2.

Na Euru 2008. Vatreni su ispali u četvrtfinalu od Turske nakon lošijeg raspucavanja jedanaesteraca. Osam godina kasnije Portugal je slavio kasnim golom Quaresme i izbacio nas s Eura 2016. Na opjevanom Mundijalu 2018. Dansku i Rusiju pobijedili smo nakon jedanaesteraca, a Englesku golom Marija Mandžukića u produžecima.

Na zadnjem Euru 2020. Mislav Oršić i Mario Pašalić golovima u završnici utakmice nadoknadili su 1:3 zaostatak za Španjolskom i izborili produžetke u kojima je Furija na kraju slavila s 5:3.

Hoćemo li danas gledati i osme produžetke u devetoj utakmici druge faze natjecanja od 1998. ili ćemo napokon gledati 'mirniju' utakmicu, ostaje za vidjeti...



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijajapanska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti